Loading...
dk

FDM skal drive ladenetværk på Bornholm | Tesla Forum

selsoe
selsoe Apr 22 '20

FDM har vundet udbud om ladenetværk på Bornholm:
https://fdm.dk/...tandere-paa-bornholm

  • - 11 ladestandere
  • - 9x2 22 Kw AC
  • - 2x2 60 Kw DC
  • - Standerene er leveret af Spirii
  • - En stor del af etableringsomkostningerne bliver finansieret af det offentlige, så priserne på opladning bliver ifølge FDM lave, men intet konkret.

Forummets indlæg er redigeret af selsoe Apr 22 '20
selsoe
selsoe Apr 22 '20

Så er der priser:

3,25 kr/kWh med app & 3,58 kr/kWh med fx plugsurfing/newmotion (roaming)

Det er ikke tosset.

MartinPedersen
MartinPedersen Apr 22 '20
Kan det ikke gå hen og give lidt interessekonflikter?
PeterE
PeterE Apr 22 '20

Jo, det kan potentielt give alle former for konflikter - og sådan er det bare. Konkurrencen er ikke hvad den skal være og de nuværende markedsaktører er svært at flytte. I den situation er det kun godt at FDM går ind og agerer de facto leverandør. Synes jeg.

selsoe
selsoe Apr 22 '20

Enig, det er lidt specielt at en forbrugerinteresseorganisation går ind på et marked på den måde.

PeterE
PeterE Apr 22 '20

Det kan blive en strid om ord og begreber, men vigtigt at forstå at FDM har vundet et udbud som kommunen har gennemført, og at FDM derved skal være operatør. 

MOS
MOS Apr 22 '20
Citat fra selsoe

Enig, det er lidt specielt at en forbrugerinteresseorganisation går ind på et marked på den måde.

FDM er jo allerede en spiller på flere markeder: Forsikring, bilsyn, vejhjælp, biltilbehør, ladebokse, rustbeskyttelse og undervognsbehandling m.m. Så hvorfor ikke også operatør af ladestandere?

Udbuddet af offentlige ladepunkter trænger i den grad til konkurrence, så jeg mener også, at FDMs tilstedeværelse på dette marked p.t. er en positiv ting. 

Kiefer
Kiefer Apr 23 '20

Hmm, svarer lidt til at FDM skulle begynde at drive tankstationer for fossilbiler. Synes det virker en anelse mærkeligt.

selsoe
selsoe Apr 23 '20

Nu er de jo ikke de eneste standere der er på Bornholm. Der er i forvejen 12 stationer (med en eller flere udtag) ifølge et hurtigt opslag på PlugShare. Clever/Eon kunder vil jo nok holde sig til deres egne standere vidt muligt og turister til resten. Bornholmere med elbil kan vel dårligt nå at køre den tør før de kommer hjem igen, uanset hvad de skal.

Men ja, helt klart et god start.

MOS
MOS Apr 23 '20
Citat fra JacobKbhS Troede der var tale om 11 ladestandere ved hver lokation. Der er åbenbart kun tale om to udtag hvert sted - det rækker da ingenting :-/ Uagtet at det selvfølgelig er bedre end ingenting... men der bliver rift om de standere...

Det er da en god start (udover de andre ladeoperatører, der også har ladestandere på Bornholm). Men ja, det er klart, at der bliver behov for at udvide med langt flere ladestandere i fremtiden, efterhånden som elbiler bliver mere udbredt.

Forummets indlæg er redigeret af MOS Apr 23 '20
PeterE
PeterE Apr 23 '20

Og så er ladestandere jo vigtige for sådan nogle som os herinde, lad os ikke miste fokus på at der skal købes nogle flere elbiler...