Loading...
dk

Ridser i fælgene | Tesla Forum

gw
gw Mar 7 '15

Hej Tesla ejere 

Igår hentede jeg min fantastiske Tesla i Kbh, og nu under 400km kørt har jeg bedrevet allerede at ridse mine 21" fælge .... øv!

 

Nogen som har erfarring med lign. produkter : http://evannex.com/products/wheel-bands ;

Eller måske andre løsninger?

Mvh

GW

MrCoffee
MrCoffee Mar 8 '15

Hej Gw

Er helt på linie med dig, har netop købt 21 tommer hjul privat. og skal helt sikkert have pakket fælgen ind, kan se at der løsninger, hvor de limer en ringkant på, og nogle som du sætter fast mellem dæk og fælg. Hører også gerne om erfaringer og eller billeder af nogle som har. Peter.

gw
gw Mar 8 '15

Har også fundet disse. http://www.alloygator.dk/

Junior
Junior Mar 8 '15

Det er da meget smart, ingen tvivl om det http://www.alloygator.dk/...tesla-og-alloygators

Men jeg ville aldrig sætte dem på mine 21" Turbine fælge, synes jeg kan ane den på billedet og det ville irritere min OCD nok til, at jeg hellere vil udskifte fælgene, hvis de bliver ridsede nok :)

GO4IT
GO4IT Aug 4 '15

Er der nogen herinde der har gjort sig nogen erfaringer med beskyttelse af fælgkanter? Jeg læste denne artikel og tænkte det var en god idé  http://bt.bilen.dk/bilnyheder/2014/07/red-faelgene/ Nu har jeg lige spurgt Tesla i Århus om de evt. kunne sætte dem på, men det gør de ikke. De melder om erfaring med  rystelser fra hjul og lign - så hvis der kommer udfordringer, er det ikke deres bord. De kendte slet ikke til at Tesla skulle have benyttet sig af produktet og erfaringen stammer fra en kunde. 

Skeel
Skeel Aug 4 '15
Det er en fin løsning! Man kan også købe dæk der har en tilsvarende fælgkant beskyttelse, som du kan overveje når dine sutter skal udskiftes.
Gustavsfar
Gustavsfar Aug 4 '15

Er det de dæk der hedder "XL"?

Skeel
Skeel Aug 4 '15
Nej, google: dæk med fælgbeskyttelse
Klaus_
Klaus_ Aug 4 '15

Jeg har købt sådan et sæt her i sort:
http://www.rimblades.com

De kan monteres uden at pille hjulet af eller tage luften ud. Men jeg tænker så også de skal skiftes når dækkene skal skiftes.  Ser rimelig nemt ud at montere, det er primært dovenskab og kold temperatur der er årsag til jeg ikke har monteret endnu (manualen skriver 25 grader eller derover...).

MrCoffee
MrCoffee Aug 5 '15
Hej Klaus.
De er mega nemme at montere, gjorde det indenfor på sommerhjulene i vinters.
RobertJ
RobertJ Aug 5 '15

Er fint tilfreds med mit køb af Alloygators, har redet mine fælge fra flere dybe skrabere.

- R

NeWT
NeWT Aug 5 '15

Hvilke er så bedst? Alloygators rimblades eller rimbands ? Og er de bedre end wheelbands fra Evannex?
 

MS
MS Aug 5 '15

Har prøvet dem der limes og jeg er enig i at de er meget nemme at sætte på. Men det er godt nok besværligt at få dem af igen, hvilket jeg prøvede, da jeg solgte fælgene. Limen ødelægger ikke alu-fælgen men det skidt tager tid at få af. Så hvis man på et tidspunkt skal have dem af, ville jeg nok satse på den type, der ikke limes på fælgen.

GO4IT
GO4IT Aug 5 '15

Jer der har prøvet at køre med fælgbeskyttelse - hvilke gener, hvis nogen, har I oplevet?

MS
MS Aug 6 '15

Jeg har prøvet dem fra Evannex og de var nemme at sætte på (men et helvede at få af igen da de er limet på). Jeg har ikke mærket nogen gener ved at køre med dem. Man kan diskutere det kosmetiske - de stikker jo ca. 5 mm ud fra fælgen - men jeg synes ikke selv at de syner af så meget. Hvis jeg skulle vælge nogen igen ville jeg nok vælge den anden type der ikke limes på.

Klaus_
Klaus_ Aug 6 '15

Så rimblades er måske ikke så nemme at fjerne igen, som det lyder til på deres FAQ? :(

Question. How do I remove Rimblades?
Answer. Remove by pulling at a 45 degree angle. Any tape residue can be heated and rolled off. Finish cleaning with an IPA alcohol cleaning solution.

MS
MS Aug 6 '15

Det synes jeg ikke de var. De havde siddet på fælgende i ca. 14 måneder da jeg fjernede dem. Det var limen der var problemet - ikke selve beskytteren - den kom hurtigt af. Jeg varmede også limen lidt op - men måske ikke nok. Så ellers var det bare rensebenzin og tålmodighed. Da jeg satte dem på 19 " har jeg en liggende (der er vist nok til et 21" hjul), så hvis du gerne vil teste det kan du bare få den. Jeg skal alligevel ikke bruge den til noget.

Klaus_
Klaus_ Aug 6 '15

Jeg kan godt li' idéen med rimblades, men man er jo også nødt til at tænke den til ende, og udsigten til mere bøvl end først sat næsen op efter, når engang dækkene skal skiftes, tiltaler mig ikke voldsomt :-)  Måske jeg bare skulle holde ekstra pæn afstand til kantstene mens jeg har Teslas helårsdæk på, og når de engang skal skiftes, så få nogle med indbygget fælgbeskytter-kant.

Clubman
Clubman Aug 17 '15

Har også været uheldig med en fælg, dog ikke bare en lille ridse, desværre (hjulet kom op på en kantsten men kun helt på kanten af dækket og røg så ned - ved ikke om det giver mening). Så et pænt dybt hak i kanten af fælgen. Jeg håber/tror at rimblades kan skjule det, men det optimale ville jo være en ny eller reparation. Er der nogen der har erfaringer med raparation? Kan man det og bliver det pænt? Hvad koster det for en enkelt fælg? Jeg forestiller mig, at man sliber den hvor skaden er og så omlakerer fælgen, men ved ikke om man kan det (afhænger selvfølgelig af hvor slem skaden er). Nogen input?

JL
JL Aug 17 '15

@Clubman: Jeg har fået gjort det hos fælgsmeden i Ringsted med et par 19" BBS fælge og det blev super flot. De blev som nye. Jeg mener jeg gav omkring 2.200 for reparation af fire fælge, inkl. lakering af kanten (ikke hele fælgen) og dæk af/på. Der er to fælgsmede i Ringsted (far/søn). Jeg brugte sønnen, som du finder her: http://www.danskfaelgteknik.dk/