Loading...
dk

Huller i vejen og skæve fælge | Tesla Forum

P85DK
P85DK Mar 23 '19

Jeg havde sidste år store problemer med mine 21" tubine fælge og nye Continental dæk med vibrationer ved hastigheder over 120 km/t. Bilen var inde hos Tesla som brugte små 2 timer på bilen og kom tilbage og fortalte at roadforce på baghjulene var ud over anbefalingerne.

Da de alligevel var ved at være færdige, så kom vinterdækkene lidt tidligt på. Jeg har nu fået sat nye Michelin Super Sport på og da dækkene skulle monteres så siger dækmanden at en af front og en af bagfælgene er skæve på indersiden. Hans gæt er at bilen har ramt et hul i højre side af vejen, typisk på en mindre landevej.

Han tager en gummihammer frem, fortæller at det kan være at fælgen flækker, og så giver han hver fælg 5-6 velplaceret slag. Fælgene holder og er visuelt næsten perfekte.

De nye dæk kommer på og den får lige en tur på Hunter maskinen og roadforce målingen er som en ny fælg med nyt dæk.

Alligevel imponerende at Tesla i løbet af 2 timer ikke kan se at fælgen er skæv, den hoppede og dansede når den drejede rundt på maskinen.

Testkørsel i dag med alle relevante hastigheder og de er helt runde og det er dejligt at være på Michelin igen.

Jeg kan varmt anbefale Karsten og Sorte Dæk i Høng, samme maskine som hos Tesla, men samtidig også specialist i dæk og fælge, så tingene klares hurtigt og uden unødige omkostninger.

Metguy2000
Metguy2000 Mar 27 '19

En god dækmand kan virkelig gøre noget for komforten, specielt hvis man er følsom overfor selv små vibrationer. Men egentlig skræmmende at et par solide slag med en gummihammer kan bringe et fælg tilbage på sporet. Det går jo lige så let den anden vej!

Kan anbefale Dansk Fælg Teknik i Ringsted til fælge der trænger til en kærlig hånd, udretning, svejsning af revner og udbredring af kantskader er de eminente til.

 

Captiva
Captiva Mar 27 '19
Nogen der kender god fælgmand i trekantsområdet der kan reparere kantstensskader inkl lakering? Dæk skal alligevel skiftes og kan derfor afmonteres
P85DK
P85DK Mar 27 '19

Metguy2000 - ja, jeg spurgte ham om fælgene er specielt bløde, men han synes faktisk at de er pænt hårde. Han fortalte dog at der er mange som kommer ind med fælge hvor de er skæve på indersiden, specielt på brede fælge, da der jo ikke er noget styrke der.

@Captiva - Hvis det kun er små kantskader og lak, altså kosmetisk, så find en dygtig autolakør. Det er alligevel som kommer til at male den. Jeg har selv fundet en gammel gut som går og nusser med high-end klassiske biler. Han er dygtig og fair pris, men desværre langt fra trekantsområdet.