Loading...
dk

Levering og betaling | Tesla Forum

Agon
Agon Apr 18 '19
Jeg er ved at bestille en LR Rwd. Jeg mindes at have læst en del forskelligt om opmærksomhedspunkter ifm. udlevering (ved godt det ligger lidt fremme i tiden men kan godt lide at være forberedt :-) ). 
Frit fra hukommelsen:
- noget med at man ikke skal betale før på selve dagen selvom de måske faktisk kræver betaling tidligere (nogle gode erfaringer med det?)
- noget med at tjekke bilen for en masse punkter, der ligger vist lister til det (gjorde I det?)
- noget med at man vist ikke fik registreringsattest med det samme (hvordan foregik det og skal man gøre noget?)

Andre erfaringer eller andet man bør være opmærksom på i købs- og leveringsprocessen?

(Jeg har husket at jeg skal bruge et henvisningslink så jeg kan få lidt gratis supercharging)


mbk
mbk Apr 18 '19

Jeg betalte på dagen med konto overførsel, de havde frarådet det men det gik smertefrit og ingen brokkede sig over det. Jeg havde bærbar med og sendte kvittering af overførsel på email direkte til min delivery specialist.

Du får en midlertidig registreringsattest med derfra, den rigtige kommer med posten en uge senere. 

Jeg gik rundt og tjekkede lakken og om jeg kunne finde noget grelt, men synes egentligt den stod flot. Den kommer med et lightning og et usb-c ladekabel, overvej om du vil bytte til to ens, jeg byttede til to usb-c da vi ikke har iPhone.

Hvis der er mere end en ejer, så skal det på registreringsattesten. 

Ellers tag det med ro, du behøver ikke gøre noget før de ringer til dig. Men du kan nok ikke lade være, en god ting at få fikset er ordentlig grej til at lade bilen hjemme. 

Nikolaj
Nikolaj Apr 18 '19

Jeg betalte også først nogle timer før udlevering og sendte dem så en mail med kvitteringen fra netbank. Det fungerede helt fint. 

Da det foregik i en p-kælder kunne jeg ikke se alle detaljer i lakken før jeg kom hjem. Der var lidt mærker i klarlakken, som jeg selv polerede væk morgen efter, hvor jeg samtidig gav bilen vask, lakforsejler og voks. Tesla ville dog med garanti også have poleret mærkerne væk, hvis jeg havde kørt den ud til dem. 

MOS
MOS Apr 19 '19

Jeg kan også tilslutte mig rådet om at være tålmodig og bruge ventetiden på at få etableret en god opladningsmulighed (dvs. 11 kW ladeboks) hjemme, så den er klar i god tid, inden man får bilen. Det er lidt træls at skulle lade bilen på et mormorstik med en forlængerledning hængende ud ad soveværelsesvinduet de første 3 måneder, fordi ladeboksen er i restordre, entreprenøren er hoppet fra og elektrikeren er langtidssygemeldt (jeg taler af bitter erfaring!). Hvis du allerede har besluttet dig for at købe elbil, så kan du lige så godt få etableret opladningsmulighed med det samme. Ingen grund til at vente.

Ice2EV
Ice2EV Apr 19 '19

Vi hentede en fredag eftermiddag. Havde NemId med, lånte deres computer, klar til en straks overførsel......

 

DS "MEN nej det var ikke så godt, idet straks overførsler havde de oplevet ikke gik igennem, så vi skulle bare lave en almindelig overførsel."

Bogholderen(fruen)"Jamen vi har checket med banken, så længe det er under den halve mill. så kan man straks overføre beløbet. Og en almindelig overførsel, er jo først ved næste bankdag, altså på mandag?!?!"

 

DS "VI foretrækker almindelig overførsel"

 

Bogholderen " jamen så får Tesla jo først pengen på mandag"

 

DS "Det er fint med os".

 

Så hun lavede en almindelig overførsel, og vi fik bilen udleveret. Det hele tog 45 minutter.

voersaa
voersaa Apr 19 '19

DS "MEN nej det var ikke så godt, idet straks overførsler havde de oplevet ikke gik igennem, så vi skulle bare lave en almindelig overførsel."

 

Som husker det tillader Teslasbankkonto i Citibank ikke en straksoverførsel. Det var ihvertfald hvad min netbank meddelte mig da jeg prøvede. Tænker at DS måske ikke ved at det er tilfældet og de bare siger "nej det der straksoverførsel er ikke godt".

mbk
mbk Apr 19 '19

Min var også bare en alm. bankoverførsel.

Agon
Agon Apr 19 '19
Mht. opladning så kører jeg kun ca. 16000 km om året. Og mon ikke 2-3000 af dem er længere ture hvor der lades på superchargere. Så jeg skal kun lade til ca. 14000 km kørsel herhjemme. Hvis jeg lader ca. 1 kWh/5 km og runder op til ca. 50 øre pr. kørt km så koster det ca. 50 øre pr. km. Dvs. 6-7000 kr. om året med min kørsel. Det er jo ca. det samme som det vil koste ved EON - all inklusive. Og der skal man jo betale 7000 kr. for installation. Jeg har ca. 15 meter meget simpel ledningsføring langs huset fra eltavlen ud til indkørslen. 
Jeg er i tvivl om jeg skal vælge eon eller bare få en elektriker til at sætte et kraftstik op. Mon ikke det kan gøres for måske 3000 kr.? Og spare lidt på installation ift. eon som jo kan ophøre til nytår?
Er det noget med at det er lidt bøvlet at lade med  umc sammenlignet med ladeboks?

MikaelH
MikaelH Apr 19 '19

Du skal lige have nogle ting i mente:

Den UMC der bliver leveret med Model 3 kan kun klare én fase, dvs. 3,7kW. En ny UMC koster vidst omkring 4-5.000kr, hvis du vil op på 11kW som en ladeboks giver dig. Vandtætheden er også varierende.

Alt efter hvor du parkere (inde eller ude) så vil dit energibehov afspejle det. Parkere du ude vil du bruge mere energi på at forvarme batteriet når det fryser og du vil også bruge mere energi på opvarmning af kabinen (forvarme). Her er det måske rart at have fri opladning. 

Vi kører også ca. 14.000km og under det som betragtes som breakeven for all inklusive abonnementerne. Men udover at det er rart at have, så ser jeg det også som en investering i ejendommen. Selvom EON piller boksen ned når du opsiger, så er den primære installation der jo stadig.

 

Ice2EV
Ice2EV Apr 19 '19

Fik ved leveringen af vores 3'er oplyst at en 3 fase UMC fra Tesla kostede 5600.

Forsøgte at lave en bytter på den der fulgte med. Men den faldt de ikke for.

mbk
mbk Apr 20 '19

@Ice2EV

Jeg har besluttet mig for ikke at købe en 3 faset UMC, jeg ville selvfølgelig gerne have den, men prisen er ret høj og synes ikke det lyder til at de er særlig robuste, flere har fået en defekt grundet regn. Desuden er det ret få steder hvor det gør den helt store forskel om det er 7 eller 20 timer bilen skal lade, forstå mig ret, det er selvfølgelig at foretrække med de 7 timer.

Håber lidt at Tesla laver en der er mere robust og billigere, så springer jeg nok på den.

Forummets indlæg er redigeret af mbk Apr 20 '19
MOS
MOS Apr 21 '19

Ulempen med et kraftstik og den medfølgende 1-fasede UMC er naturligvis først og fremmest ladehastigheden. En 3-faset UMC eller en ladeboks på 11 kW lader 3 gange så hurtigt. Derudover er det ret bøvlet af hive stikket ud kraftstikdåsen og rulle kablet sammen hver dag, hvis man skal have sin UMC med i bilen. Det bliver man hurtigt træt af. Omvendt ved man måske ikke, hvornår man evt. får brug for den undervejs og så er det bare rigtig ubelejligt, hvis man har efterladt UMC'en hængende derhjemme i kraftstikket. Køber man en ekstra 3-faset UMC, løser man dette problem, da man så har en ekstra og så kan man bruge den hurtige UMC til hverdagsladning hjemme og den langsomme kan så passende ligge i bilen. Men en 3-faset UMC er desværre så dyr, at det vil være billigere bare at købe en 11 kW ladeboks i stedet.

Jeg ville derfor klart gå efter at få opsat en 11 kW ladeboks med påmonteret ladekabel som en permanent løsning. Det er den komfortable løsning, man bliver glad for i længden, da det er supernemt at sætte ladestikket i bilen og hænge det tilbage på ladeboksen efter brug.

Hvis man har et stort ladebehov hjemme, bør man overveje EON eller Clevers flat-rate abonnementer, der kan være den perfekte løsning med ubegrænset strøm og adgang til mange ladere ude i byen.

Ved et mindre ladebehov hjemme bør man overveje et abonnement hos f.eks. EVSE, hvor man lejer ladeboksen med et månedligt abonnement og kan få refunderet elafgiften, så strømmen netto kun kommer til at koste ca. 1 kr./kWh ift. de normale ca. 2 kr/kWh. Det kan ofte være en billigere løsning.

Forummets indlæg er redigeret af MOS Apr 21 '19
Agon
Agon Apr 21 '19
Tak for svar. 
Er det noget med at EON er på vej med nogle opladere som er endnu hurtigere end de vistnok 50 kWh ladere de allerede har langs motorvejene? Hvis deres all inclusive og gælder dem er det jo endnu et argument for den løsning. 
fmm1000
fmm1000 Apr 21 '19
Yes. Der er en i Halskov, vist 150 kw og en er ved at blive bygget i Frederecia. Ind imellem kan man allerede lade nu. Er et samarbejde med Clever.
KimT
KimT Apr 21 '19

Læs mere her : https://www.eon.dk/nyheder/ufc.html

"Problemet" med de nye ladere er at de kun stiller 4 stander op - sammenlignet med de 12-16 som Tesla stiller op når de laver en ny SuC er det jo ikke det store.

Og mht. de eksisterende "hurtigladere - 50kWh" oplevede jeg at den som E.on havde ved motorvejen ved Kolding (Vejlevej) var blokkeret af en Diesel som åbenbart brugte p-pladsen foran Q8 som pendler parkering - det samme med alle de andre P-plader der var ved tanken, selvom der stod max. 1 times parkering.

Agon
Agon Apr 21 '19
Og er de nye hurtigladere også inklusiv i eons all inclusive abonnement?
KimT
KimT Apr 21 '19

Ja - de nye som bliver bygget er et sammenarbejde mellem E.on og Clever

M3rasmus
M3rasmus Apr 23 '19
Så har jeg ændret min bestilling på en SR+ til en Long Range RWD.

Anlæg, rækkevidde, acceleration og streaming var grund nok til at betale 41000 ekstra. 

Fik at vide prisen ville være præcis 417300 kr (376000 for SR+).

Har ikke råd til opgraderingen - men den tid den sorg. Tænker den holder værdien bedre.
ClausK
ClausK Apr 23 '19
@M3rasmus tillykke med bestillingen. Havde LR AWD været tilgængelig da jeg bestilte havde jeg nok også valgt den. Må “nøjes” med LR AWD :-)
Havde du en referralcode da du bestilte, ellers er du velkommen til at bruge min.
Vi får begge 1500km fri Tesla Supercharger. Linket giver også mulighed for at tilføje til allerede afgivet ordre :-)
https://www.tesla.com/...;referral=claus81909
MikaelH
MikaelH Apr 23 '19

@M3rasmus

Snakkede du med Århus eller København?

Sider: 1 2 »