Loading...
dk

Park vs park? | Tesla Forum

baldur
baldur Aug 24 '19
Hvis man trykker kortvarigt på P skifter gear indikatoren til park. Hvis man holder P inde så kommer der yderligere et P i en cirkel. Hvad er forskellen? Manualen nævner det ikke.
SENJAB
SENJAB Aug 24 '19
Tjek denne video ud
Forummets indlæg er redigeret af SENJAB Aug 24 '19
Ice2EV
Ice2EV Aug 25 '19

Fin video....... Men hvor har hun fået de perforerede sæder fra? Man sveder tran i korte bukser eller kjoler(hvis man er til den slags) når der er varmt.

Danbra56
Danbra56 Aug 25 '19
Der er et firma der ovre der ompolstre sæder til Tesla har set det i en af hendes andre video’er
Ice2EV
Ice2EV Aug 25 '19

Ok, tak, altså ikke en original løsning. Til 16-1800 usd, så vil jeg nok hellere have el bagklap eller andet guf.

baldur
baldur Aug 26 '19
Er der ingen der ved hvad forskellen er? Når den er i P er drivakslen mekanisk blokeret, sådan som i biler med automatgear? Gælder det begge aksler i biler med AWD? Er bremserne aktiveret? På begge aksler? Og samme spørgsmål til når den er i (P).
larsenjan
larsenjan Aug 27 '19
Der er ingen mekanisk blokering af drivaksler som i en ICE bil med automat gear.
Der er ingen gearkasse, kun en udveksling.
Der er hold, som er alm driftbremse, der holder bilen, og så er der park.
På ældre modeller var der et særskilt sæt kaliber til p-bremse. Nu er den integreret.
DeaconWP
DeaconWP Aug 27 '19
Kortvarig tryk på P, sætter bilen i park, med en elektrisk motor, der kører rt stempel frem mod p bremse klodserne, så de klemmer om skiven. Når motoren opnår et vis modstand, stopper motoren med at køre, og bilen er af re set med en vis kraft, ved hjælp af de små bremseklodser på baghjulene. Et langvarigt tryk på p gør, at motoren kører mere ind mod klodserne, og stopper, når motoren møder en noget større modstand. Derved er p bremsen aktiveret som normalt, dog med en større kraft. Denne funktion med et længere tryk på p er til at sikre bilen mod at trille, når den er parkeret på et skrånende underlag. Endvidere bruges det lange tryk til at aktivere nedbremsning, hvoe p bremsen fungerer som nødbremse, hvis driftsbremsen skulle svigte.
MOS
MOS Aug 27 '19

@DeaconWP

Tak for forklaringen. Som jeg har forstået det, så er P og (P) altså det samme, bortset fra at (P) holder bremsen med en større kraft end P.

DeaconWP
DeaconWP Aug 27 '19
Jeps.