Loading...
dk

Køb af enten S85D eller S70D | Tesla Forum

suneflygerlarsen
suneflygerlarsen Oct 24 '20

Hej alle sammen 

Jeg er på udkig efter gode råd og input ift. vores valg mellem en brugt S85D eller S70D. 
Vi har et budget på ca. 400.000 kr og kigger primært i Tyskland, da vi ikke kan finde en blå med mørk kabine på det danske marked, som er fra 2015 eller nyere. 
Jeg har læst diverse test, indlæg her på forummet og et par skarpe vejledninger fra forskellige enthusiaster. Jeg synes generelt at det er svært at vælge mellem S70D (se link herunder), som har mere udstyr men mindre batteri og S85D (se link herunder), som også er fint udstyret, men trods alt ikke har lige så meget, men har et større batteri. Er der nogle af jer der ser nogen særlig forskel på de 2 biler eller har viden om, at den ene model generelt skulle have flere fejl eller lign? 
Jeg mindes at have læst et sted at de faceliftede modeller generelt skulle have lidt nyere udstyr, men jeg ved ikke om det primært gælder de første modeller der kom på markedet?

Alle input og gode råd er velkomne :) 

Link til S85D: https://suchen.mobile.de/...59-a11c30e7746b ;

Link til S70D: https://suchen.mobile.de/...21-4958f6a48aa3 ;

PeterE
PeterE Oct 28 '20

Lidt kort herfra: Det virker som to gode bud, og prisen ift standen virker fornuftig. Hvis du ikke har hentet bil udenfor Danmark før, så vil jeg nok få hjælp fra et af de firmaer de kan hjælpe med den slags. Jeg ville nok ikke være bekymret over manglende garanti, da en tilsvarende dansk Model S heller ikke vil have garanti på andet end driveunits og på batterierne. Og den garanti bevarer du.   

 

Jeg ville spørge sælger om bilen har været skadet, om parkeringsbremserne er skiftet, og MCU'en (den store computer i bilen) har fået ny chip og om Tesla anerkender at både AP (autopilot) og 'gratis' SuC (supercharger) følger med bilen.

 

Hvis budgettet er låst, og hvis du vil have en blå, så kunne du overveje at finde den rigtige i DK og få den foileret/dippet/malet. Og ja, de faceliftede modeller er i lidt bedre stand og har bedre udstyr. Du får - må jeg sige nogenlunde - hvad du betaler for.