Loading...
dk

Skrammer på mine nye fælge :( | Tesla Forum

lehlig
lehlig Aug 28 '15

Tak for et godt forum. 

Har idag modtaget min Tesla (P85+ købt lettere brugt). Der var helt nye fælge på bilen, da jeg fik den. Min kone skulle så lige prøve sin første Tesla tur, og i det ALLERFØRSTE sving rammer hun kantstenen med det bageste bagdæk. Der lyder et højt KLONK og på vedlagte billede kan i se hvordan fælgen ser ud.

Jeg er total rookie med sådan noget her - hvad anbefaler i? Ny fælg (håber jeg ikke) eller kan man mon reparere den, så den kommer til at se nogenlunde ud, og er der i givet fald en der kan anbefale en der kan hjælpe i Aarhus området? Det skal siges at jeg ikke er "pernippengryn" med min bil, da jeg ved at der helt sikkert kommer andre ridser i fælgen, men vil gerne have lavet det her - så kan man lave det lidt pænt? 

På forhånd tak for input. (og bare rolig - vi er ikke ved at blive skilt :))

Grasberg
Grasberg Aug 28 '15

Uh-oh! Jeg føler lidt med dig - men ja, det er ting, og de skal bruges. Og sådan noget KAN ske. Jeg er sikker på, at der er mange herinde, der har mange godde råd og tips. Selv er jeg som du, ikke hæmmet af forhåndsviden. Men da jeg for 5 år siden købte en BMW - en brugt, fik jeg ny-lakeret fælgene, fordi de netop også havde en del skrammer. Mon ikke det også er muligt at få lavet noget tilsvarende ved dine?

Det skal tilføjes, at jeg aldrig siden tænkte over skrammede fælge. De så ud som nye.

 

henrik_dk
henrik_dk Aug 28 '15

Jeg kan se, at du kommer fra Århus, så vil jeg anbefale ham her:

http://helstrup-montage.dk/nyforside

 

Han er meget dygtig og hjælper også bilforhandlere i Randers og Århus med at lave deres fælge. Har fået lavet fælge til min tidligere BMW og det blev rigtig godt (20" Hartge fælge og originale 19" M5 fælge).

Forummets indlæg er redigeret af henrik_dk Aug 28 '15
lehlig
lehlig Sep 7 '15

Tak for rigtig godt input - har været i dialog med Helstrup Montage. Han kan godt lave det, men skal have fælgene i en uges tid, så derfor venter jeg til det er tid til vinterdæk. 

Tak for hjælpen - det ser ud til at de kan laves nogenlunde fine igen :) 

Jannik79
Jannik79 Sep 7 '15

Hej Lehlig.

Har du fået et prisniveau endnu?

 

lehlig
lehlig Sep 7 '15

150 kr pr. fælg (for at tage dæk af og på) - og så 5-800 kr for selve reparationen. Hvis der skal svejses noget ekstra alu på - så kommer det så oveni prisen. 

Lars

RobertJ
RobertJ Sep 7 '15
Er glad for mine alloygators, de ka ta nogen tæv. Kan anbefales hvis man har tendens til kantstensræs. - R
Junior
Junior Sep 7 '15

Mine 21" fælge ser slemme ud og jeg fik en pris på 250-300 pr. fælg hos Fælgsmeden i Ringsted, blot til info. Så skal maleren dog have 700 pr. fælg, men det er stadig billigt :-)

 

Clubman
Clubman Sep 14 '15

Jeg har foreløbigt løst det kosmetiske ved at montere rimblades (er klar over at den skævhed, der er kommet i fælgen selvfølgelig stadig er der, men kan ikke mærke det). Tænker umiddelbart at jeg så måske vil få det lavet, når den skal have nye dæk på et tidspunkt - og så monterer jeg nok rimblades igen for en sikkerheds skyld.

Med rimblades kan man ikke længere se skrammen (jeg ved selvfølgelig at den er der, og alene det generer mig dog lidt). Skaden på min fælg (også højre baghjul) er noget mindre, men jeg er ret sikker på, at en rimblade vil dække skaden (og sikkert også en alloygator).

Forummets indlæg er redigeret af Clubman Sep 14 '15
Michael72
Michael72 Jan 6 '16

Mine 21" sølv fælge er også blevet skrammet en smule. Ærgerligt!

Hører gerne om erfaringer med at få dem fixet og hvor det er bedst.

 

Forummets indlæg er redigeret af Michael72 Jan 6 '16
JL
JL Jan 6 '16

Prøv her: http://lmgtfy.com/?q=site%3Ateslaforum.dk+f%C3%A6lg+ridse

Sorry, kunne ikke lade være... :-)

Michael72
Michael72 Jan 6 '16

@JL: Hvis jeg udelukkende brugte Google ville der ikke være nogen nytte i dette Teslaforum. Naturligvis har jeg både googlet og søgt, med den nye søge funktion, men finder intet egentligt erfaringer.

 

JL
JL Jan 6 '16

@Michael: Hvis du klikker på mit link ovenfor (som kun søger på Teslaforum), lader den køre færdig og klikker på det første link. Scroller ned i bunden, så finder du mit svar på den tråd: 

@Clubman: Jeg har fået gjort det hos fælgsmeden i Ringsted med et par 19" BBS fælge og det blev super flot. De blev som nye. Jeg mener jeg gav omkring 2.200 for reparation af fire fælge, inkl. lakering af kanten (ikke hele fælgen) og dæk af/på. Der er to fælgsmede i Ringsted (far/søn). Jeg brugte sønnen, som du finder her: http://www.danskfaelgteknik.dk/ - See more at: http://teslaforum.dk/...idser-i-f%C3%A6lgene

Hvis du klikker på det andet link har jeg også der svaret og det har du forøvrigt også selv:

JLDec 17 '15 <p>Jeg kan varmt anbefale fælgsmeden i Ringsted - har eksisteret i 100 år (næsten;-)). Fik fikset/malet kanten på fire, meget medtagne 19" BBS fælge for ialt ca. 2.100, inkl. af/påmontering af dæk.</p>

- See more at: http://teslaforum.dk/...lge-ridse-reparation

Hvis du klikker på det tredje link kan du se endnu et af mine svar:

Jeg har lige afleveret et sæt BBS fælge hos Fælgsmeden i Ringsted. Hvis det kun er kanten der er ødelagt koster det 1.500+moms for 4 stk - reparation+maling. De skal leveres uden dæk. Hvis ikke du gør det, koster det 400 for at få fire dæk af og 400 for at få dem på igen. Hvis hele fælgen (og alle fire) skal repareres og vådlakeres koster det 6.500+moms - lidt mindre hvis de skal pulverlakeres. <br /> <br /> Der er forøvrigt to fælgsmede i Ringsted - far og søn. Jeg var hos sønnen: danskfaelgteknik.dk VIGTIGT: Jeg har ikke set resultat endnu, men har hørt meget godt om dem. - See more at: http://teslaforum.dk/...c/ridser-i-f%C3%A6lg

Hvis du er ude efter noget mere specifikt, så er det måske godt at stille et mere specifikt spørgsmål :-)

 

Kiefer
Kiefer Jan 6 '16


 

Citat fra JL

Prøv her: http://lmgtfy.com/?q=site%3Ateslaforum.dk+f%C3%A6lg+ridse

Sorry, kunne ikke lade være... :-)

JL: Du gav mig lige et godt grin her inden frokostpausen. Jeg kendte ikke siden, men den skal jeg helt klart ilt at bruge noget mere :-)

/Martin

priess
priess Jan 7 '16

Har netop aftalt med Topservice i Ballerup, at de får mine 21" repareret og lakeret, inkl. dæk af- og påmontering samt afbalancering. Pris 3.500,- inkl. moms. Det synes jeg er en helt OK pris. Melder tilbage her med resultatet senere.

Hookmaker
Hookmaker Jan 7 '16

@priess, gerne en tilbagemelding samt evt. før billeder af skaderne.

jonasboege
jonasboege Jan 8 '16

Jeg spurgte hos Autoskadestuen - og her var prisen altså noget lavere - godt 1000 kr.

Altså ikke fordi jeg har gjort noget med mine fælger - slet ikke - og slet ikke to gange på samme dag.

spaceman
spaceman Jan 15 '16

Er der en fælgsmed i syddanmark der kan anbefales?

Stone
Stone Jan 15 '16
Kan anbefale flexpaint.dk I Odense