Loading...
dk

Hjulskifte nord for Kbh | Tesla Forum

hjolund
hjolund Apr 7 '16
Jeg skal have skiftet til sommerhjul og bor i Lyngby-området. Jeg plejede at ordne det selv på min gamle bil, men vil gerne have det gjort det prof på Teslaen. Er der nogen, der kan anbefale et godt sted til det?
SuneH
SuneH Apr 7 '16

Autoskadestuen har gjort det for mig, de er super prof & servicemindede. De er Tesla specialister.


Jeg plejer også at gøre det selv på vores Audi, men med Tesla'en tør jeg ikke. Dels er den noget tungere, dels har jeg ikke en momentnøgle, og der skal jo spændes til 175 Nm, hvilket Autoskadestuen gør.

Hookmaker
Hookmaker Apr 7 '16
Punkt 24 på lagergårdsvej har skiftet på adskillige Teslaer inkl. min og ejeren har selv en Tesla. Men nu gør jeg det selv...;-)
janlanxe
janlanxe Apr 8 '16
Det er da ikke meget anderledes end andre biler - med en enkelt undtagelse: Løftepunkterne til  donkraften. De er 7 x 14 cm, og det er ikke meget. Batteriet rager længere ned end løftepunktet, så hvis man sætter donkraften for langt ind, risikerer man at løfte direkte på batteriet og dermed ødelægge det, og hvis man sætter den for langt ud, risikerer man at Tesla'en smutter ned fra donkraften. Løfteskiven på min donkraft er ca. 12 cm i diameter, så det er stort set umuligt.
Løsningen ses på vedhæftede fotos. Det ser måske fjollet ud, men det virker :-). Oversiden passer med de tre huller i løftepunkterne og undersiden med min donkraft.
Sune - Hvordan har du dog skiftet hjul tidligere uden en momentnøgle???
P85DK
P85DK Apr 8 '16
eller sådan en lille fætter ovenpå din donkraft - virker perfekt for mig


http://www.billigbilpleje.dk/garagen/product/gummiklods-til-donkraft-og-stoettebuk-9187/

SuneH
SuneH Apr 9 '16
@Jan: på mine andre biler har jeg skiftet hjul med en alm. "Krydsnøgle" - det er gået fint, både at få dem af og på, jeg har bare spændt dem på "gefühl" - dvs ved ikke præcist hvor mange Nm jeg har spændt til. Det tør jeg ikke med Teslaen, der tænker jeg det er vigtigt at ramme de 175 Nm præcist, dvs have en nøgle, som kan indstilles til at give præcis det moment.
janlanxe
janlanxe Apr 9 '16
@ Sune

OK - har selv flottet mig med en momentnøgle fra Aldi, så jeg følte lige trang til at blære mig :-)
larwar
larwar Apr 9 '16
Hej alle - check lige den tråd vi havde om værktøj på et tidspunkt:


http://www.teslaforum.dk/forum/topic/2688?page=1#post-45611


Til jer der har pladsen, så har jeg været den lykkelige ejer af denne fætter de sidste 5 år:


http://jemaautolifte.dk/da/produkt/JA3500F/137 - den er med hjul og kan roteres, så jeg kører blot Teslaen på tværs at liften og bruger de samme klodser som P85DK under de 4 løftepunkter. MH Lars