Loading...
dk

Grundig gennemgang af Model S og X tilbydes til potentielle nye ejere | Tesla Forum

Jabba
Jabba Jun 1 '18

Jeg har valgt at drosle ned på arbejdet og går lidt i sabbat i den kommende tid. 

 

Tænker derfor at der blandt andet er tid til at hjælpe potentielle nye Tesla ejere med deres overvejelser. 

 

Med andre ord, tilbyder jeg mig som uvildig rådgiver til dem som skulle overveje at købe en ny Tesla. Selvfølgelig helt uden beregning.

 

Betragt mig som en form for Tesla ambassadør, men hvor jeg deler ud af både sure og søde erfaringer. Jeg synes generelt at Teslas sælgere og produktspecialister er søde og dygtige, men de er trods alt ikke helt uvildige. Derudover er der som regel ikke nok tid til at gennemgå alt i detaljer. Halvdelen af informationen glemmer de fleste nok så snart de kører. 

 

Udover gennemgang af bilen, svarer jeg på relaterede spørgsmål man måtte have, såsom opladning, rækkevidde, service, faldgrubber, muligheder, tips og tricks, m.v.

 

Mødes gerne på Sjælland efter aftale. Fyn og Jylland kan også overvejes mod betaling af bro, men kommer også an på min kalender.

 

Mange herinde kan naturligvis tilbyde det samme og det vil jeg da også opfordre til. Jeg forestiller mig dog, at tiden ikke lige er til det (kommer selvfølgelig an på omfanget). Så hvis I kender nogen der overvejer at købe en ny Tesla og I ikke selv har tiden til det, så send dem gerne min vej.

 

Jeg hjælper også gerne dem der overvejer at købe brugt Tesla, men potentielle købere af nye biler får første prioritet. Det skyldes bl.a. at jeg gerne vil være med til at øge Tesla vognparken, nu når salget er så sørgeligt som det.

 

På sigt tænker jeg at jeg vil gøre det samme med andre elbiler, efterhånden som jeg får erfaring med dem.

 

Send en PM, hvis det har interesse.

MOS
MOS Jun 1 '18

Super initiv at være uofficiel Tesla ambassadør! Jeg tilbyder også gerne min hjælp/rådgivning. Bor tæt på Odense. Arbejder ved Kolding.

MOS
MOS Jun 1 '18

@Jabba

Måske skulle vi aftale at sende vores "kunder" videre til hinanden for at sikre en supplerende all-round uvildig rådgivning. Dem, der henvender sig til mig, kan jeg sende videre til dig, så du kan vise dem dine flotte hjul. Til gengæld kan du sende dem, der henvender sig til dig, videre til mig, så jeg kan lære dem lidt om øko-kørsel ;-)

Johannelund
Johannelund Jun 1 '18
Hej Mos og Jappa. Har i en mening om det anhængetræk som Hinnerup Auto sælger, ifølge Jeppe skulle der være monteret der hvor den orginale stål bagkofanger er monteret, dvs de udskifter bagkofangeren med en ny bagkofanger af stål incl træk, er det noget som kan anbetales, skal bare bruges til en cykelanhænger
MOS
MOS Jun 1 '18

Jeg har hørt noget om galvanisk tæring ved montering af træk på Model S. Det forekommer, når forskellige materialer med forskellig elektrokemisk spændingsrækkefølge (eller hvad det nu hedder?) er i kontakt med hinanden (kofanger, stel, skruer, afstandsstykker m.m.). Jeg kan ikke huske, hvor jeg har læst om det, hvilket træk det var, og jeg ved ikke, om det er tilfældet for det træk, som Hinnerup Auto sælger. Men man skal i hvert fald lige være opmærksom på det.

Personligt ville jeg ikke bruge penge på at sætte et træk på, som ikke er officielt godkendt til andet end cykler (altså ikke påhængskøretøj).

Jabba
Jabba Jun 1 '18

@MOS

Helt fint med udveksling af prospekter, afhængig af behov og geografi. Giv da også gerne lyd fra dig, hvis du en dag er på Sjælland. Så kan du give mig et kursus i økokørsel. Det kan jo være jeg får brug for det en sjælden gang, lidt ligesom førstehjælp :) Kunne være sjovt at se hvad du kan få min 85D ned på med staggered 21".

 

Prøvede iøvrigt en Hyundai IONIQ idag. Meget positivt indtryk jeg fik og meget intuitivt let at bruge. I hvert fald for en der har bare lidt teknisk flair. Primære kritikpunkter er sejlende undervogn og ringe bremser. I hvert fald i forhold til TMS. Det er jo så noget man kan gøre noget ved med sænkning og andre hjul, men med påvirkning af rækkevidde til følge. Derudover er den ikke god til at få greb ved kraftig acceleration i Sport mode. Især ved sving. Men ved normal kørsel er det en fin bil.

Kunne sagtens være bil nr. 2, især hvis der kommer en med større batteri.

 

@Johannelund

Personligt ville jeg ikke montere træk der ikke er godkendt.  Primært ift. eventuelle bøder (uanset om risikoen er lille) og forsikring. I det hele taget ville jeg ikke bruge træk på TMS, men det er af æstetiske årsager :)

Men ift. funktionaliteten ville jeg ikke tøve.

hottempo
hottempo Jun 5 '18
Er anhængertrækket ulovligt, hvis man ikke kobler en trailer på?
Kunne man evt gøre det trailer-ubrugeligt ved at svejse en møtrik på toppen? På den måde vil trækket kun kunne bruges til en cykelholder og ikke en trailer.
Det er vist et trick der bruges for at undgå krav om syn.

Æstetiken omkring et aftageligt træk er kun når det rent faktisk er i brug og hvis man har stærkt brug for at flytte en cykel langt (uden at lægge bagsæderne ned), så tænker jeg funktionalitet vejer mere end æstetik.

Mht den galvaniske tæring, har der så ikke været så meget fokus på det, at der er fundet en løsning? Jeg tænker noget i retning af tykkere maling på metallet, nylonskiver osv.
Mon ikke Hinnerup Auto eller nogen af de andre har fået spørgsmålet en del gange?

Jeg overvejer selv lidt træk på min S, da jeg gerne vil have min MTB med mig rundt og jeg er træt af at lægge bagsæderne ned hver gang.
Pt. vakler jeg mellem et træk eller en SeaSucker løsning.
Jabba
Jabba Jun 5 '18

@hottempo

Mig bekendt er det ikke ulovligt, hvis man kun bruger det til cykler.

 

I forhold til æstetik, er det selvfølgelig kun når trækket er monteret. Medmindre det er et af de gængse typer, hvor man stadig kan se stik m.v. under bagkofangeren. Det er ikke kønt i min optik.

P85DK
P85DK Jun 5 '18

Pr definition må det da være ulovligt, da bilen ikke er godkendt til nogen form for anhængervægt. Du kan lovligt benytte andre former for cykelholder til bagpå, men på et anhængertræk ...

I praksis sker der nok ikke noget, men mit bud er at en emsig betjent vil udskrive et bødeforlæg alene af den årsag at anhængertrækket ikke er synet og godkendt.

Forummets indlæg er redigeret af P85DK Jun 5 '18
RobertJ
RobertJ Jun 5 '18

Når vi nu taler definitioner;

jeg har et Torklift træk egen importeret / monteret.
Det er pr EU definition nok ikke et anhængertræk medmindre der sidder en 50mm kugle der kan tilkobles hænger. Torklift er jo trodsalt med US Square mount. Der kunne være en løsning mod strikse Coppers.

@Jabba, stik i bunden af bilen forekommer mig konstruktivt svært tilgængeligt / dumt. Der er rigeligt plads til at føre et fladkabel ind i bagagerummet, grundet Model S's gunstigt brede samlinger. Kender kun til Autoskadestuen der monterer det dernede.

 

- R 

P85DK
P85DK Jun 5 '18
Quote from RobertJ

Når vi nu taler definitioner;

jeg har et Torklift træk egen importeret / monteret.
Det er pr EU definition nok ikke et anhængertræk medmindre der sidder en 50mm kugle der kan tilkobles hænger. Torklift er jo trodsalt med US Square mount. Der kunne være en løsning mod strikse Coppers.

- R 

Øhhh jo, stadig et anhængertræk der skal godkendes :-) Udformningen af tilkoblingen er underordnet.

MOS
MOS Jun 5 '18

Et anhængertræk skal vel ikke godkendes/synes, medmindre man rent faktisk bruger det til at trække et påhængskøretøj? Er det ikke sådan, at der findes flere biler, der ikke er godkendte til at trække noget, men hvor man godt må køre med f.eks. cykler på trækkrogen?

P85DK
P85DK Jun 6 '18

Umiddelbart tænker jeg følgende:

Du kan ikke have en cykel bagpå uden at den dækker for nummerpladen, hvilket betyder at du skal have en lygtebom på. Denne lygtebom skal have signaler til lys, blinklys, bremselys og nummerpladelys, dette får den via det stik som er i forbindelse med anhængertrækket.

Det er ikke kun trækevnen som synes, men også at stik til diverse lys fungerer som loven foreskriver.

Igen du vil nok ikke blive stoppet hvis alt ser ordentligt ud, men jeg tror ikke det er lovligt.

Jabba
Jabba Jun 6 '18

Jeg har siden sidst uddelt gennemgang og prøvekørsel til mennesker, jeg tilfældigt har mødt i forbindelse med diverse ærinder. Det har så ikke været potentielle købere - i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt, men det er nu også fint.

Der er mange der stadig er nysgerrige og dem der har vist meget interesse, har fået den store gennemgang og har ifølge dem selv været meget begejstrede og taknemmelige. De fleste havde det til fælles at de var fuldstændig uvidende omkring elbiler og var især fascineret af Tesla. 

One small step for Tesla and electrification...

Johannelund
Johannelund Jun 7 '18
Anhængertræk, har forespurgt FDM juridiske afdeling og fik følgende svar.

Ud fra et lovmæssigt synspunkt må du gerne monterer et inaktivt anhængertræk, som dermed udgør det for beslag til en cykelholder. Et anhængertræk kan gøres inaktivt ved f.eks. at svejse en møtrik eller lignende på toppen af kuglen, så det ikke er muligt at koble et påhængskøretøj på krogen.

Hvis der bliver behov for en ekstra lygte/nummerpladebom, skal der også monteres et anhængerstik til strømudtag.

Om der findes et træk der er forberedt til en Tesla er jeg ikke bekendt med.

Hvis der stadig er nogen form for garanti på bilen, skal du sikre dig med Tesla, at monteringen ikke konflikter med de vilkår der måtte være.