Loading...
dk

APP features i stykker? | Tesla Forum

migselv
migselv Jan 22 '19

Jeg har bemærket at nogle funktioner i APPen / der styres via APPen har stoppet med at virke.

Det drejer sig specifikt om:

  • Notifikation "charging completed" udgives ikke længere
  • Preheating tænder ikke længere defrost på for- og bagrude ved lave temperaturer (under 5°C)

Den første bemærkede jeg omkring tidspunktet hvor den aktuelle version (3.8.0) af APPen blev lanceret omkring jul.

Den næste tog lidt længere tid at opdage. Da det jo var ret varmt indtil for nylig så jeg kiggede ikke på "defrosting" ved forvarmning, men i morges var det under 0°C og jeg ville have forventet at den ville tænde for defrosting funktionen. Det blev kun til opvarmin af kabinen, batteri samt sædevarme.

Har undersøgt begge punkter ved at åbne en ældre version (3.5.0) jeg havde på min gammel telefon og det forholder sig på samme måde. Har også forsøgt at geninstallere APPen, men nej, ingen held heller.

En standard MCU reboot gav ikke nogen effekt. Mangler dog at prøve en af de større reboots.

Bilen kører på seneste stabile release i v8.1 (2018.36.2). Det lader dog ikke til at det er årsagen. Problemerne opstod lang tid efter at jeg kom på 2018.36.2 og jeg har læst at nogle i US på v9 ser samme problem(er).

APPen lader heller ikke at være problemet da det er samme resultat på både den nye og en ældre version af APPen.

Er der andre herinde har bemærket det samme på deres Tesla?

Forummets indlæg er redigeret af migselv Jan 22 '19
griffel
griffel Jan 22 '19

Jeg oplever det samme.

Jeg er sikker på at det hænger sammen med V9 - ligesom så meget andet.... :-|

 

/Jakob :-)

burns
burns Jan 22 '19
Jeg bruger stadig V8 og jeg modtager ikke Charging Completed mere. Troede også det var en fejl i app/telefon, men jeg tror Tesla undlader at sende den besked videre til telefonen. Jeg får dog besked om  supercharger complete.

Jeg ved ikke mht defrost, for det har jeg ikke set efter.
migselv
migselv Jan 22 '19
Tak for feedback alle. Det virker som et meget underlig problem.
Nostromo har samme versionskombination som mig og for ham virker alt som det skal. Så, drt viser jo at det fortsat kan lade sig gøre.
Det virker meget som om problemet er på Teslas mothership server.
MOS
MOS Jan 22 '19

Jeg har lige prøvet at forvarme min fra appen. Det ser ud til, at rimfrost er smeltet på det meste af bagruden, men ikke det øverste stykke, hvor der ikke er så meget luftcirkulation, men der er dog varmetråde i ruden. Der ser altså ud til, at rimfrosten er smeltet pga. den varme luft i kabinen men at varmetrådene ikke er tændt.

Bilen er på v9.0 (2018.48.12.1) og appen er v3.8.0.

Forummets indlæg er redigeret af MOS Jan 22 '19
Metguy2000
Metguy2000 Jan 23 '19

Ditto på min her til morgen. V9 2018.48.12.1 og 3.8.0

Har iøvrigt som andre også har påpeget problemer med Spotify der går ned, browser der ikke virker etc. Men mon ikke det løses efterhånden som V9 bliver debugged.
 

Citat fra MOS

Jeg har lige prøvet at forvarme min fra appen. Det ser ud til, at rimfrost er smeltet på det meste af bagruden, men ikke det øverste stykke, hvor der ikke er så meget luftcirkulation, men der er dog varmetråde i ruden. Der ser altså ud til, at rimfrosten er smeltet pga. den varme luft i kabinen men at varmetrådene ikke er tændt.

Bilen er på v9.0 (2018.48.12.1) og appen er v3.8.0.

migselv
migselv Jan 24 '19

Jeg prøver så vidt mulig at undersøge fejl på egen hånd først ved bla. at læse/spørge på forskellige forum. Det giver et bedre billede af om der er flere der har en given fejl og om der måske kan ses et mønster (fx. kun en bestemt firmware). Ofte kan man så også få nogle ekstra tips til hvad man kunne prøve for at afhjælpe problemet.

I netop dette tilfælde ser det jo ud til at være et omfattende problem som rammer mange (dog ikke alle) på tværs af firmware og udstyr på bilen.

Når man så rapporterer fejlen til Tesla (som jeg netop har gjort) kan man levere en ret detaljeret beskrivelse samt omfang af problemet og risikoen at man bare for at vide "Prøv en reboot" eller "Opdater til aktuel firmware" minimeres.

migselv
migselv Jan 24 '19

@MOS:

Da du testede afrimfunktionen, hvordan så det ud i din APP? Så du et "defrost" symbol og havde front- samt bagruden et rødlig skær?

Her nogle eksempler. Det første er taget den 9. januar 2019 hvor funktionen stadig virkede. Den anden er fra i dag. I dag er det faktisk koldere end den 9. januar, så afrimningen burde tænde.

MOS
MOS Jan 24 '19

Det ser ud til, at det både er forrude og bagrude, der har et rødligt skær, når jeg forvarmer.

Forummets indlæg er redigeret af MOS Jan 24 '19
migselv
migselv Jan 25 '19

OK, det ser ud til at din laver "defrost" som den skal.

Jeg kiggede lige på udetemperaturene hjemme de to dage. Den 9. januar var det +2,0°C kl. 07:00 og den 24. januar kom vi ned på -2,6°C kl. 07:00. Jeg mener at kriterierne for "defrost" var klart givet i går.

Screenshots fra APP blev taget ca. 1 min. efter forvarmefunktionen blev tændt så APPen lige kan nå at opdatere aktuel status på bilen.

Når jo, bilen er tilsluttet til 11kW lader, så den trækker fra nettet i stedet for batteriet (i tilfælde af at det skulle gøre nogen forskel - hvilket jeg endnu ikke har oplevet)

griffel
griffel Jan 25 '19
@migselv
Jeg har ikke helt forstået, hvordan den bør opføre sig, hvis det virker korrekt:
Er det meningen, at den selv vælger/bestemmer, om den aktiverer den ene eller anden funktion? Altså viser batteri- eller afrimnings-symbolet?
Jeg er med på, at den selv begynder at opvarme batteriet, når det er koldt, men bør den (hvis det virker...) også selv aktivere afrimning samtidig, eller skal man forlade bilen med f.eks. sædevarme tændt for at den gør det?

/Jakob :-)
migselv
migselv Jan 25 '19

Jeg kender ikke de præcise parametre som Tesla har defineret til hvornår, hvad tændes automatisk.

Siden "defrost" funktionen blev indført sidste år har jeg observeret at den automatisk tændte "defrost" på både bag- som forude ved lave temperaturer (omkring 5°C). Det er ikke noget man skal have tændt manuelt inden man går fra bilen.

Det er kun sædevarmen man skulle have tændt inden man går, så bliver den tændt automatisk igen når man kommer til bilen. I det nyere v9 kan sædevarmen nu styres via APPen (se screenshot fra MOS).

Batteriopvarming starter også automatisk når der er lave temperaturer udenfor, men kun når man har slået "range mode" fra (dvs. OFF). Når "range mode" er på ON, tager det også noget længere tid at forvarme kabinen da varmelægmets effekt er reduceret, plus at batteriet ikke bliver opvarmet.

griffel
griffel Jan 26 '19
Jeg har aldrig set min vise afrimningssymbolet... Men jeg plejer heller ikke at kigge på app’en efter jeg har tændt for forvarmningen. Måske skulle jeg gøre det. Men i dag (-2C) varmede den ihverfald ikke andet end kabinen op. Ingen spejle eller bagrude, hvor der lå en masse sne. Men sædet var varmt.
migselv
migselv Jan 27 '19
@Nostromo: Jeps, det er præcis sådan det bør se ud. Jeg har ingen anelse hvorfor min stoppede med at tænde afrimning.
Har nu også testet med APPen fra en Android telefon og det gør absolut ingen forskel (begge issues).
Jeg har heller ikke hørt tilbage fra Tesla, tænker jeg tager fat i SeC Aarhus næste uge.
migselv
migselv Jan 27 '19
Jeg har ret gode erfaringer med SeC Aarhus og så bor jeg også i gåafstand derfra.

I dag oplevede jeg en underlig hendelse, hvor jeg låste bilen op med keyfob som normalt og åbnede høje bagdør. Det resulterede i at alarmen gik. Jeg kunne ikke slukke for alarmen via keyfob som normalt (hverken ét eller dobbelt-tryk virkede). 
OK, jeg slukkede alarmen via centerskærmen. 

Det underlige var dog at jeg ikke fik nogen besked på telefonen om at alarmen gik. 
Endnu en APP-ting der ikke virker...
Forummets indlæg er redigeret af migselv Jan 27 '19
migselv
migselv Jan 29 '19

Oh well. Fik et hurtig svar fra SeC Aarhus. Som frygtet lader det ikke til at der blev lavet nogen form for undersøgelse og jeg har modtaget standard svaret: Opdater firmware.

Jeg har bedt dem om at kigge på logs af nogle konkrete eksempler. Agter ikke at opgradere til v9 lige foreløbig endnu.

Noogi
Noogi Jan 29 '19

@Nostromo  Det er til opvarmning af vinduesviskere. Det er kun for dem der har vinterpakken med ratvarme og varmestribe i forruden.

migselv
migselv Jan 29 '19

SeC har skrevet tilbage at de nu har sendt det videre til EU centralen da de ikke selv må/kan kigge på server logs.

Selvom der efterhånden er en del gode ting ved v9 er jeg ikke så meget hug på at opgradere.

v8.1 2018.36.2 kører rimelig stabilt. Det er sjeldent at jeg skal genstarte MCU og IC har kun haft én spontan genstart siden jeg kom på denne version for nogle måneder siden (i tidligere versioner genstartede den jævnlig under navigation).

I v9 kan man ikke længere lade HVAC køre delvis automatisk. Det er enten fuld automatisk eller fuld manuelt. Jeg kører rigtig meget med automatik på alt, dog med AC slukket. Det går ikke mere i v9.

Der er mange rapporter om at browseren i v9 nu er fuldstændig ubrugbart og at der er mange problemer med Spotify samt endda med USB audio.

Generelt synes jeg v9 ser ganske pæn ud. Der er en del gode ting og nye features (også på sikkerhedssiden med password på "mobile access" og ændrende position af "PIN to drive" vinduet) men der er også flere ting jeg ikke bryder mig om og gør den daglige brug for mig lidt mindre nemt.

Indtil videre er planen at jeg i hvert fald ikke opdaterer inden vi kommer hjem fra vinterferien. Så må man se hvor langt softwaren er kommet (måske en v9.1).

Metguy2000
Metguy2000 Jan 29 '19

Har opgraderet vil 2018.50.6 og nu vises defrost i app.

Opdagede i week-end'en hvor bilen ikke havde kørt i 2 dage at batterivarmen var slået til ved opvarmning via appen. Jeg formoder at mit batteri altid har en sjat restvarme der medfører at batteri varmeren ikke starter normalt.

 

migselv
migselv Jan 30 '19

@Nostromo: Ja, hvis du altid kører med AC tændt og generelt har det hele på Auto, så har det ingen betydning for dig.

Funktionen med varme til vindueviskerne har indtil v8.1 altid været under et separat menupunkt "Cold Weather". Med v9 blev dette menupunkt fjernet og nu ligger funktionerne under HVAC. Jeg mener at når man tænder for varme til vindueviskerne så tænder man samtidig varme i sprinklerdyserne.

Sider: 1 2 »