Loading...
dk

Buhu - hvem skal betale regningen for at jeg kan tjene meget mere ... | Tesla Forum

P85DK
P85DK May 23 '19

Det er noget af en bagvendt tankegang Dansk Energi lægger for dagen her

https://www.berlingske.dk/danmark/loekkes-elbil-ambition-kraever-investering-paa-op-mod-50-mia.-hvor-lander

PeterE
PeterE May 23 '19
Enig, på kanten af det absurde...
jramskov
jramskov May 23 '19

Det er bag paywall, kan du uddybe?

Metguy2000
Metguy2000 May 23 '19

Jeg har engang lavet et overslag  i retningen af 10 Twh hvis alt transport på landevejen skulle konverteres til strøm ud fra 2016 tal. Det svarer til 30% ekstra da vi bruger 34,5 Twh årligt. Mon ikke distributionsnettet allerede kan klare det, specielt hvis der overvejende lades om natten, og udbygningen finder sted i takt med køb af elbiler og lastvogne?

Ved fremstillingen af brændstof bruges strøm svarende til 50% af de 10 Twh, hvis alt brændstof destilleres herhjemme. Men det bliver kun brugt 2 steder så det letter ikke belastningen på distributionen særligt, men forbruget ville så kune være 15% ekstra, eller 5 Twh.

Til sammenligning skønnes de nye dataanlæg som Apple, Facebook og Goole anlæg at forbruge 7 Twh i 2030. Flyt dem til Island eller Norge hvor der er rigeligt strøm.

P85DK
P85DK May 23 '19

@jramskov - Dansk Energi fisker efter at det offentlige skal betale for en eventuel udbygning af deres medlemmers distributionsnet, totalt til grin. Det er jo deres forretning, og hvis de ikke vil, så tror jeg ikke det er så svært at finde andre der gerne vil. Det er penge i banken at eje og udvikle distributionsnettet, der er jo af fysiske årsager ikke konkurrence :-)

Forummets indlæg er redigeret af P85DK May 23 '19
MikaelH
MikaelH May 23 '19

@P85DK

Pt. er det jo de private der betaler den regning. Hvor gang der bliver sat et større byggeri i gang, og nettet i det pågældende område ikke kan klare den ekstra belastning, så ryger udgiften til ny trafo over til det byggeri.

Det synes jeg heller ikke er en rimelig løsning. Det burde være fælleskabet der betaler for udvidelsen, og ikke den uheldige person som blot er den sidste som har brug for mere power.

P85DK
P85DK May 23 '19

@MikaelH - i fx Nordsjælland, Københavnsområdet og dele af Midtsjælland er det Radius som ejer elnettet. Radius er ejet af Ørsted. Radius og Ørsted tjener penge på elnettet på samme måde som TDC tjener på deres net.

Da Radius er privatejet, så bør de også selv betale for en eventuel udbygning af elnettet, da det er dem som står til at tjene på udbygningen. Det er ikke en offentlig opgave, hvilket meget klart blev besluttet da Corydon solgte DONG til Goldman Sachs.

Når man har købt det fri af staten, så er det ikke ok at komme tilbage og bede om støtte når der skal produktudvikles.

jramskov
jramskov May 24 '19

https://ing.dk/artikel/kun-tre-milliarder-kr-kan-danske-elnet-blive-klar-million-elbiler-226277

 

"Det danske eldistributionsnet kan for en merpris på beskedne tre milliarder kroner forberedes til at levere strømmen til den ene million el- og pluginhybridbiler, som den afgående regering gerne ser på vejene i 2030.

Sådan lyder konklusionen i en ny analyse fra elselskabernes brancheforening, Dansk Energi."

 

Forudsætter dog intelligent opladning af elbilerne, men det findes jo allerede. Derudover giver det vel god mening at det vil kræve yderligere investeringer når elforbruget stiger.