Loading...
dk

Model Y konfigurator | Tesla Forum

Metguy2000
Metguy2000 Feb 9

Nu kan MY bestilles i den tyske konfigurator. 60.650€ i billigste udgave. Levering medio 21.

Emilsteen
Emilsteen Feb 9
Citat fra Metguy2000

Nu kan MY bestilles i den tyske konfigurator. 60.650€ i billigste udgave. Levering medio 21.

Er det en RWD standard range eller RWD long range, eller? 

P85DK
P85DK Feb 9

@TSLA - performance versionen kan fås med krog til 1.600 kg!

Hvis de kan holde de tyske priser, så rammer perfomance lige omkring de 550 i DK plus lidt afgifter

Ice2EV
Ice2EV Feb 9

LR AWD 61.700 EURO med træk.

 

8000 mere end en model 3 med samme pakke.

 

 

P85DK
P85DK Feb 9

Jeg synes det er imponerende at performance versionen kun er ca. 50k dyrere end long range. Det er ikke mange producenter (hvis nogen) der kan sælge dig 1,4s hurtigere acceleration ned til 3,7s for så små penge.

 

MOS
MOS Feb 9
Citat fra P85DK

Jeg synes det er imponerende at performance versionen kun er ca. 50k dyrere end long range. Det er ikke mange producenter (hvis nogen) der kan sælge dig 1,4s hurtigere acceleration ned til 3,7s for så små penge.

Men det er jo fordi, det er samme drive train. Der er bare softwareindstillinger til forskel. Hos typiske ICE performance biler er der ofte tale om en helt anden hardware, større motor, anden gearkasse, ændret topstykke, ekstra turbo osv.

De 50k ekstra hos Tesla dækker jo reelt over en bit i softwaren... plus måske nogle andre hjul, større bremser og en hækspoiler. Den opgraderede hardware er vel ikke så dyr. Man kan så diskutere, om Tesla kunne tage mere for det. Ja, det kunne de sikkert. Men da deres meromkostning er begrænset, giver det vel mening at tilbyde performance-pakken billigt, da de så tjener på, at flere tilvælger den. Derudover har det vel også værdi for Tesla, at det er kendt, at Tesla'er er nogle møjhurtige slæder. Jo flere performance modeller, de sælger, jo mere bidrager det til dette image.

P85DK
P85DK Feb 9

jo jo, den har jeg forstået :-) - det er bare sjovt at se, specielt i lyset af at mange alternativerne fra konkurrenterne max kan køre 160 km/t og er lidt sløve ud af starthullerne

MOS
MOS Feb 9

@P85DK

Jeg tror, der er meget traditionel vanetænkning hos legacy ICE-producenterne. Performance er traditionelt en dyr fornøjelse - både hvad angår hardware og brændstofforbrug. De har nok ikke helt vænnet sig til tanken om, at det er næsten gratis, når vi snakker EV.

Derudover kan det være et spørgsmål om rækkevidde. Den falder voldsomt, hvis man kører over 160 km/h, specielt hvis man kører i et stort lokum, der har en aerodynamik som et køleskab med åben låge. De fleste ikke-Teslaer har dette problem. Her har producenterne måske erkendt, at det vil give dårlig omtale, hvis folk opdager, at de kun kan køre en halv time ved topfart, og derfor har de frivilligt begrænset topfarten til noget mere rimeligt. Samtidig har de sat en lidt mindre elmotor i, fordi de nu ikke længere har brug for topfarten. Det går så ud over accelerationen osv., men sparer måske lidt penge og vægt, da flere komponenter i drive train kan dimensioneres lidt mindre. Det er alt sammen designvalg, som man kan være mere eller mindre enig i.

P85DK
P85DK Feb 9

Enig, men der kan ikke være meget sparet ved en lidt mindre elmotor.

MOS
MOS Feb 9

Elmotoren er også kun en del af det. Der er også (et-trins-)gearkasse, der skal kunne klare et mindre moment, der er differentiale, hjulaksler, ophæng og sikkert andre mekaniske dele, hvor der er noget at spare. Så er der elektronikken. Mindre inverter (omformer DC fra batteriet til AC til motoren), der skal kunne håndtere lavere effekt. Og måske kan der også spares noget på selve batteriet, hvis behovet for peakeffekt er lavere, eksempelvis ved at benytte en anden kemi i cellerne. Vægtbesparelser har det med at blive forstærket, da en vægtbesparelse ét sted gør, at andre komponenter bliver mindre belastet og dermed også kan gøres mindre, hvilket er selvforstærkende. Lavere vægt giver mindre energiforbrug, hvilket kræver mindre batteri, hvilket igen giver lavere vægt osv. Hvor meget alt dette reelt betyder, hvis man optimerer det hele i bund, har jeg ikke overblik over. Men man skal nok ikke undervurdere det.