Loading...
dk

Stop for salg af Easee ladeboks | Tesla Forum

cth
cth Aug 8 '23

Men du må godt bruge den du har...

 

https://pro.ing.dk/gridtech/artikel/stop-salg-af-norsk-ladeboks-i-danmark

jramskov
jramskov Aug 8 '23

Ja, det er lidt underligt - de har vist solgt >700.000 af disse ladebokse og der har ikke været nogen problemer med dem. De skulle være på vej med en ny/opdateret ladeboks. Forhåbentlig overlever firmaet.
 

Ice2EV
Ice2EV Aug 8 '23

Det er en lidt underlig konstellation at man gør en lader ulovlig, pga konstruktionen af den. 

Men tillader fortsat brug af apparater, med samme konstruktion, der er solgt før ........ 

 

Som jeg læser, uden at være elektro ingeniør, så er det fordi EASEE har brugt en elektronisk løsning, der ikke er beskrevet i et eller andet reglement. Som er oldnordisk. Der er der tilgengæld beskrevet noget analogt klak-klak dimsedutter istedet.

 

Forummets indlæg er redigeret af Ice2EV Aug 8 '23
IlTempoGigante
IlTempoGigante Aug 8 '23

Problemet for Easee opstod tilbage i marts måned hvor den Svenske sikkerhedsstyrelse testede 6-7 ladebokse, heriblandt Easee Home. Alle bestod undtaget Easee home, da de ikke kunne dokumentere at de lever op til stærkstrømsregulativer (gældende for hele EU) og CE mærkning. Det er producentens krav at leve op til gældende krav og regulativer, og en ladeboks skal ikke myndighedsgodkendes inden den sendes på markedet, men kan, som i dette tilfælde, blive testet af relevant myndighed.

Easee boksen er IKKE farlig at bruge men de har brugt andre løsninger på eks. RCD beskyttelse, hvor de benytter en fuldt elektronisk, og ikke mekanisk løsning, som reguleringen foreskriver. Den elektroniske løsning er muligvis bedre men Easee har ikke været i dialog med myndighed eller kan dokumentere at løsningen er lige så god, eller bedre. Ligeledes påstår de IPxx (her skriver jeg xx fordi jeg ikke kan huske det præcist) selvom den “kun” lever op til en lavere IPyy beskyttelse for støv og vand. Igen kan Easee ikke levere dokumentation for egne test. Sjovt nok foreskriver reguleringen IPyy, som den svenske sikkerhedstyrelse har fundet, så der er ingen grund til at påstå IPxx så der jo noget der tyder på at der er rod i deres QA/RA afdeling.

I Danmark har sikkerhedstyrelsen i øvrigt brugt Easee Home i deres video til at vise hvorledes en god RCD beskyttelse skal fungere: https://youtu.be/QW6vrvvHoA0

Easee forventes at sende ny ladeboks på markedet senere i år - hvis de ikke er gået konkurs inden da. Deres redning indtil videre er, at det indtil videre kun er Sverige der har nedlagt salgsforbud på trods af at den svenske afgørelse er gældende for hele EU. Easee har dog nu valgt selv at indstille salget af Easee Home indtil den nye version kommer på markedet.

 

PeterE
PeterE Aug 24 '23
Citat fra jramskov

Så er der nyt fra Easee:

https://easee.com/2023/08/23/easee-launches-charge-lite/

 

Spændende, er den nye så godkendt/accepteret af Sikkerhedsstyrelsen? 

IlTempoGigante
IlTempoGigante Aug 28 '23
  • Sagen kører først hos den Svenske sikkerhedsstyrelse, og har mig bekendt endnu ikke meldt endelig ud omkring Easee’ tiltag. Tiltagene fra Easee’ side er:
  • Uafhængigt institut har testet og certificeret Easee Home dvs. skabt dokumentation for at laderen overholder specifikationer og standarder.
  • Easee Lite er på den baggrund introduceret med fuldstændig samme look som Home, load sharing funktionalitet er dog fjernet fra Lite. Jeg antager at HW i Easee Lite er den samme som Easee Home - som fortsat er helt sikker at benytte.
  • Pga. Easee “elektroniske” fejlstrøms sikring, der er ikke lever op til standarden, kræver lovlig installation af Easee Lite, at der installeres HPFI type B i tavlen (som jeg forstår det)
  • Ny Easee ladeboks bliver introduceret i 2024 så formålet med Easee Lite må antages at være fortsat salg af en ladeboks indtil helt ny ladeboks introduceres
ANJ
ANJ Aug 28 '23
De skriver type A HPFI

Easee has chosen to launch Charge Lite with the requirement of an external Type A ground fault protection