Loading...
dk

1 mio el- og plugin hybrider i 2010 | Tesla Forum

SuneH
SuneH Nov 14 '18

Læs lige den her gennemgang i Ingeniøren for hvordan regeringen beregner at der vil være 1 mio elbiler i 2030 med deres nye plan.

 

https://ing.dk/artikel/loekke-regner-baglaens-her-matematikken-bag-million-groenne-biler-221864#show_comments

 

I sin enkelhed siger metoden: "Hvis vi ikke gør noget, vil 22% af nysalget 2030 være el- eller plugin hybrider.

Hvis vi indfører et forbud, vil det være 100%. Det er en stigning på en faktor 4,5. Så ganger vi også bare tallene i årene inden 2030 med en faktor 4,5. Det giver så 1 mio elbiler til den tid".

 

Hvis det var en gymnasieelev, som havde lavet den slags prognoser i en opgave i gymnasiet, ville han være dumpet.

 

Forummets indlæg er redigeret af SuneH Nov 14 '18
jramskov
jramskov Nov 14 '18

Nu skal du ikke blande politik og virkelighed sammen :P

Forummets indlæg er redigeret af jramskov Nov 14 '18
MOS
MOS Nov 15 '18

OK... så alene ønsket om 1 mio. elbiler i 2030 medfører helt automatisk, at salget af elbiler pludselig bliver 4,5 gange større end ellers!? Tror de virkelig, at folk begynder at købe 4,5 gange så mange elbiler op til 10 år før, der måske kommer et forbud mod nysalg af ICE-biler? Jeg kunne måske forstå det, hvis det drejede sig om forbud af kørsel generelt i ICE-biler. Så skal man jo ikke købe en ICE-bil, medmindre man kun har tænkt sig at beholde den i mindre end 10 år.

Det virker ikke som om, regeringen har fingeren på pulsen. De fleste almindelige forbrugere lader sig i høj grad styre af økonomien. Hvad er billigst her og nu?

Det lader ikke til, at regeringen overhovedet har nogen plan for, hvordan man skal komme op på 1 mio. elbiler i 2030. Kun et ønske, som ingen vel kan være imod. Men de vil ikke forpligte sig på dette mål. Og det er svært at få øje på, hvilke tiltag, de har foreslået, som vil kunne accelerere elbilbestanden op med en faktor 100 i løbet af perioden. Det er en total gratis omgang grønvask.

Der er blevet snakket om, at man vil fortsætte udskydningen af afgiftsforhøjelsen for elbiler i 2019 og 2020, hvilket måske kan hjælpe lidt på salget i denne periode. Men det har man så sjovt nok ikke regnet med. Fra år 2021, hvor afgiften vel så kommer til at stige dramatisk, regner man så til gengæld med, at salget pludselig stiger med en faktor 4,5.

Det virker sgu ikke særlig gennemtænkt!

Forummets indlæg er redigeret af MOS Nov 15 '18
Johannelund
Johannelund Nov 15 '18
@Mos, Sålænge man tillader at opgøre er plug-in hybrid km/L ved at udstyre bilen med et lille batteri på max 5kw. Dette medfører at bilen på papiret kører 60-80 km/l, ja så vil de fleste biler jo blive leveret med et lille batteri, selvom de max kører 10-25 km/l.
Den naive forbruger betaler jo reelt ikke en merpris for plug-in teknogien, fordi de mange teoretiske km/l giver et nedslag i registreringsafgiften. Vi ser allerede at Volvo Porsche, Toyota Audi og Hyundai går denne vej.

De 60-80 km/l udregnes ved at oplade batteriet til max, påfylde 1 l benzin eller diesel og så kører indtil bilen standser,
P85DK
P85DK Nov 15 '18
Citat fra Johannelund

De 60-80 km/l udregnes ved at oplade batteriet til max, påfylde 1 l benzin eller diesel og så kører indtil bilen standser,
 

Under urealistiske testforhold. Der er ikke en af dem der med fuldt opladt batteri kan køre så langt på 1l benzin.

Forummets indlæg er redigeret af P85DK Nov 15 '18
MOS
MOS Nov 15 '18
Citat fra Johannelund
Mos, Sålænge man tillader at opgøre er plug-in hybrid km/L ved at udstyre bilen med et lille batteri på max 5kw. Dette medfører at bilen på papiret kører 60-80 km/l, ja så vil de fleste biler jo blive leveret med et lille batteri, selvom de max kører 10-25 km/l.
Den naive forbruger betaler jo reelt ikke en merpris for plug-in teknogien, fordi de mange teoretiske km/l giver et nedslag i registreringsafgiften. Vi ser allerede at Volvo Porsche, Toyota Audi og Hyundai går denne vej.

De 60-80 km/l udregnes ved at oplade batteriet til max, påfylde 1 l benzin eller diesel og så kører indtil bilen standser,

Det er ikke helt korrekt. Brændstofokonomien udregnes ved at oplade batteriet til max., køre den flad og så kører man 25 km videre på ren benzin eller diesel. Resultatet fremkommer ved at dividere den totale distance (rækkevidde på el + 25 km) med den forbrugte mængde benzin eller diesel. Hvis den kører 25 km/l på ren benzin- eller dieseldrift, så ville den dog bruge præcis 1 liter og det ville give samme resultat, som du beskriver.

"Et lille batteri på max 5kw" (jeg går ud fra, du mener 5 kWh), "at bilen på papiret kører 60-80 km/l" og at "de max kører 10-25 km/l" er dog noget af en overdrivelse. For det første tror jeg ikke, der er mange PHEV, som kun har 5 kWh batteri. Med et typisk forbrug på 200 Wh/km ville det give en beskeden rækkevidde på el på kun 25 km.

Hvis den så kører 10 km/l på ren benzin, så vil den bruge 2,5 liter benzin på de ekstra 25 km og har således tilbagelagt en distance på i alt 50 km på el + 2,5 liter benzin. Det giver så kun 20 km/l.

Hvis den i stedet kører 25 km/l på ren diesel, så vil den bruge 1 liter diesel på de ekstra 25 km og har således tilbagelagt en distance på i alt 50 km på el + 1 liter diesel. Det giver så kun 50 km/l.

Men vi kan godt blive enige om det tvivlsomme i at give et stort fradrag for PHEV, når rækkevidden på el er meget beskeden. For en meget kort rækkevidde på el er det næsten ikke bøvlet værd at sætte stikket i hver gang for at lade den op, endsige finde en ledig ladestander eller afholde udgifterne for at få installeret en ladeboks derhjemme.Man hører da også om mange, der køber en billig PHEV (pga. lav afgift) og så lader de den aldrig/sjældent op, men kører den som en ICE.

KimT
KimT Nov 20 '18

Nye tal omkring opladning af plugin hybrid'er fra UK : https://www.bbc.co.uk/news/amp/business-46152853?__twitter_impression=true