Loading...
dk

Problemer med servostyring | Tesla Forum

09
09 Apr 1 '19

Min servo er pludselig blevet tung og ujævn. Nogen der har oplevet samme problem og har en ide om hvad dette kan skyldes? - er det noget der normalt kan udbedres ved en normal mekaniker eller kræver det en tur forbi Tesla? Pft!  

Metguy2000
Metguy2000 Apr 1 '19

Virkelig mærkeligt, har præcis samme problem her til morgen. Skulle lige til at booke en service tid hos Tesla. tung og ujævn ved ca . 1/4 udslag til begge sider. Det hjælper ikke at skifte indstilling til comfort.

 

YESTES
YESTES Apr 1 '19
Kardanled på ratstammen...
Du kan prøve at smøre det selv eller lade Tesla udskifte det...
Vh yestes
MOS
MOS Apr 2 '19

Lyder plausibelt med kardanleddet. Kan du mærke samme problem ved 3/4 omdrejning på rattet?

Metguy2000
Metguy2000 Apr 3 '19

Talte med Tesla service og de bad mig lave en 2 knap reset. Efter ca 10 min yderligere kørsel efter reset er problemet næsten væk ???

Jeg forestiller mig der er en eller anden kalibrering der bliver 0-stillet?

@MOS Ja, det lyder plausibelt. Jeg laver dagligt en venstre-højre drejning med fuldt udslag hver retning ved parkering, og jeg har bemærket en ujævn gang i hele udslaget. Vil lige prøve at mærke igen i eftermiddag om det er flere gange.

@YESTES har aldrig hørt at kardanled i ratstammen skal smøres. Den er jo fra MB, og ingen af de 3 sidste MB vi har haft fra ny har haft det problem. Måske bliver det smurt ved service? 

Rye
Rye Jun 22 '19

Har haft nøjagtig det samme problem med tung og ujævn styring de sidste par måneder på min Model S85D, der er 3½ år og har kørt 103.000 km.

Var hos Tesla i går, og de skiftede kardanleddet på ratstammen, og nu drejer den som en drøm igen.

Mekanikeren viste mig det udskiftede kardanled, som kørte OK på den ene led, men var stort set urokkeligt på den anden led. Leddet skulle i øvrigt ifølge Tesla være lidt vanskeligere at udskifte på en Model S med Dual end på en med baghjulstræk pga. mindre plads.

PS. Jeg bemærkede først den tunge og ujævne styring efter at have fået nye sommerdæk på. Men det var nok blot fordi, jeg da virkelig kunne mærke modstand i forhold til at dreje på nedslidte dæk.

ClausB
ClausB Jun 25 '19
Jeg er ny ejer af en model 3. Har lige haft den forbi SC, fordi jeg syntes styringen er meget tung, selv i comfort. Jeg lånte en model s, og her var styringen silke blød i comfort. SC meldte tilbage at min model var som den skulle være. Nogen der ved om der er så stor forskel på s og 3 servo. Ved godt at det er et S forum her, men måske nogen har erfaring med forskellen på s og 3 styringen. Den er så tung at dreje når man skal parkere, at det er ubehageligt at gøre med en hånd. 
burns
burns Jun 26 '19
Hvad måtte du give for at skifte kardanleddet og er din bil med frontmotor?
ODE90D
ODE90D Jul 29 '19
Det lader til at jeg også er ramt af problemet efter 265.000 km. Hvad tager Tesla for sådan en udskiftning?
YESTES
YESTES Jul 29 '19
Husker det ikke nøjagtigt .... jeg betalte mellem to og tre tusinde med moms. Tager nogle timer på en 85D. Det var helt rustet sammen og det kom temmelig hurtigt, fra lidt tung til stort set ikke at kunne dreje, i løbet af en uge.
Yestes
ODE90D
ODE90D Jul 29 '19
Min begyndte at opføre sig lidt sært for en uges tid siden, hvor den indimellem føltes stram i styringen, og ikke altid selv rettede op efter et sving - og det er blevet mere og mere udtalt siden da. Kan det ikke passe med et defekt kardanled?