Loading...
dk

Teslalogger - en beskrivelse af datalogning fra din bil | Tesla Forum

KimT
KimT Oct 30 '19

Som jeg skrev i et andet indlæg opdagede jeg for et par uger siden et produkt der hedder TeslaLogger, som er et stykke software som kører på en Raspberry Pi, som er koblet lokalt på ens eget netværk (kan vist også køres virtuelt i docker).  

 

Der findes i dag efterhånden en del der tilbyder online løsninger som samler data op fra ens bil, som så gemmer data på deres egne servere. Typisk skal man betale et månedlig ab. for at få adgang til sine egne data. I DK blev LinkmyTesla lavet for efterhånden en del år siden, ellers er det Teslafi, TezLab og mange andre.

Men problemet med disse løsninger er at man skal udlevere sit Tesla brugernavn/password til dem. Det problem har man ikke hvis man kører lokalt på egen server.  

 

Lige lidt teori : Din bil er konstant forbundet med Tesla's servere. Bilen streamer data konstant, og en del af disse data kan man få adgang til via et API. Dette API kræver så at man logger på med sin Tesla konto. Det er typisk kun live data som man kan få adgang til - ikke historiske data. Dvs. data gemmes som sådan ikke, så de skal læses samtidig med at de genereres. Samtidig gør dette API at man kan gøre de samme ting som Tesla'en egen app kan: Se hvor bilen er, hastighed, låse bilen op m.m.

 

Når data ikke gemmes, kræver det at man konstant spørger efter data hos Tesla - det sker her hvert 5. sek., og det resulteret i et lille problem som alle denne type løsninger har; bilen går ikke i sleep mode, hvilket betyder at standby forbruget vil ligge på ca. 4kWh pr. døgn.

Måden hvorpå det er løs på (af stort set samtlige løsninger) er at når bilen er blevet slukket, så vil der efter 15min blive holdt en pause hvor der ikke spørges efter data mere. Den pause betyder at bilen kan gå i sleep mode, og pga. den måde man spørger efter status på bilen, gør at man ikke vækker den igen (forespørgslen kan holde bilen vågen, men kan ikke vække den). Efter yderligere 21min begynder den at spørge hvert. 5sek. igen, så den fanger når man begynder at køre igen.

Det giver så et lille problem som gælder for alle løsninger; hvis man har parkeret bilen i en periode på 16-36min, og kører igen, så vil der være data der ikke bliver samlet op, da Teslaloggeren ikke spørger efter data i dette tidsrum (dette tidsinterval kan justeres).

Men der er lavet løsninger som gør at man kan fortælle TeslaLoggeren at den skal starte op igen (ved at sende en HTTP request/ Tasker på Android/iBeacon på IOS)  

 

Manden som har lavet TeslaLogger - Christian Pogea - har over 20års programmeringserfaring, hvor han bl.a har lavet løsninger til flådestyring af lastbiler, hvor han anvender RPi til at logge data med. Så det er værktøjer han har arbejdet med i mange år. Han har været i gang med Teslalogger ihvertfald siden efteråret 2018.  

 

Løsningen består af en Raspberry Pi 3B / 3B+, et microSD kort på min. 16Gb hvorpå softwaren er installeret. TeslaLogger'en består ud over det af en database (MariaDB) og et præsentationsværktøj (Grafana).

På TFF forum'et er der en lang tråd omkring projektet - som faktisk har været gratis ind til 1/9. Nu skal man enten købe en færdig RPi af ham, eller købe et microSD kort som er klar til at sætte i sin egen RPi 3B. Hvis man har erfaring med Docker, kan man vist stadig hente de nødvendige filer på github, hvor hele løsningen i princippet stadig ligger som open source. Jeg mener at kunne huske at der pt. er over 400 brugere, og det tal er stigende efter video'en blev lagt på YouTube (hvor jeg også så den)  

 

Nå men i dag modtog jeg et mircoSD kort og fik sat det i min egen RPi 3B, efter at den var boot'et op, indtastede jeg min Tesla bruger og PW på PW siden som står i manualen. Herefter gik je  til Setting siden for at konfigurere sprog, enheder, og opdatere til nyeste version. Herefter var det bare at sætte sig ud i bilen og tage en lille rundtur.

Hjemme igen kan man nu se de data der er samlet op fra turen via dashbord'et(Grafana bruges som sagt til front end). Her ligger der nogle foruddefinerede dashboards, som f.eks viser ens køretur på et OpenStreetMap kort, hvor der er en graf over hastighed/ kW eller hk/temp/elevation m.m. Der er dashboards til opladning, odometer, Degradation, og meget andet.

Man kan se en del af disse dashboards på GitHub. Virker alt sammen meget fint. Men som skrevet; data streames, og de data som API'en giver adgang til er kun live data. Så det vil sige at hvis bilen ikke har forbindelse til nettet, så kan TeslaLogger heller ikke hente disse data. Tyskland har jo notorisk ringe forbindelse, så jeg tror at hvis man regner med at kunne gemme data for en hel tur sydpå, skal man nok lige tænke på om man tidligere har oplevet udfald på turen (spotify/kort m.m.).  Og i tråden på det tysk forum kan man også læse at der specielt i september har været problemer med at få fat i Tesla's server via API'et

 

De er ved at snakke om at få udviklet en kørebog som kan bruges overfor det tyske skattevæsen. Men det bliver en add-on som man skal betale ekstra for .

 

Blog : https://www.impala64.de/blog/tesla/2018/11/30/tesla-logger-mit-raspberrypi-3-mysql-grafana/

 

Link til hvor man kan købe hans løsning : https://www.e-mobility-driving-solutions.com/ev-longterm-diagnostics-our-teslalogger/?lang=en  

 

YouTube video hvor man kan se Teslalogger : https://www.youtube.com/watch?v=rPCIF-EuWnc

 

Tråden på TFF https://tff-forum.de/viewtopic.php?f=58&t=24537&hilit=tesla+logger  

 

Link til håndbog (har kun fundet den på tysk) : https://teslalogger.de/Teslalogger.pdf  

 

GitHub : https://github.com/bassmaster187/TeslaLogger      

Forummets indlæg er redigeret af KimT Oct 31 '19
KimT
KimT Oct 31 '19

PS fik mail fra ham med en liste over hvad de er ved at arbejde med :

We will set up at least 5 projects regarding car data handling.  

 

  • -marriage Scan My Tesla and Teslalogger
  • -Scan My Tesla data presentation inside the car
  • -data comparison interface
  • -trend discovery regarding batt conditions
  • -new hardware for ModelS & ModelX
Forummets indlæg er redigeret af KimT Oct 31 '19
jramskov
jramskov Oct 31 '19

Fedt projekt. Jeg er helt med på at det er mange data at dele med tredjepart, inkl. adgang til ens Tesla konto, det undgår man her. Til gengæld er det heller ikke muligt at lave større analyser / statistikker baseret på en masse biler.

Jeg kommer næppe til at investere i hverken dette eller f.eks. Teslafi, jeg har ikke noget behov for alle de data :) 

migselv
migselv Oct 31 '19
Jeg synes det er en rigtig god løsning. 
Prøvede mig i går med at sætte det op i Docker men fik det ikke til at virke ordentlig (det var så også første gang overhovedet prøvede mig med Docker = 0 erfaring på området). 

Helt perfekt bliver det hvis man kunne montere en Pi i selve bilen og den samlede data direkte via diagnose stikket. Mon det er det de arbejder på når der tales om et bryllup mellem SMT og TeslaLogger?
KimT
KimT Oct 31 '19

Har du kikket i den lange tråd på TFF ang. docker. Jeg har skimte den igennem, og mindes at der er noget omkring docker på de sidste ca. 10 sider.

På et tidspunkt har der også på et tidligt tidspunkt være snak om et image til VirtualBox m.m. - det havde nok være lidt lettere at sætte op. Jeg fandt også et link til det, men det var fra Januar, og VirtualBox meldte fejl.

Forummets indlæg er redigeret af KimT Oct 31 '19
KimT
KimT Nov 9 '19

Her det første billede af hvordan de vil præsentere data fra ScanMyTesla

Som han skriver som kommentar - umiddelbart ser alle data fine ud; under 5% DC ladning, under 5mV spændingsdiff., under 2% degradering, der er bare lige det lille "men"; spændingen falder på en celle ifm. belastning, hvilket tydeligt fremgår af billedet (røde linje), så dette batteri har det ikke så godt.

https://tff-forum.de/viewtopic.php?f=58&t=24537&sid=2ecdfafb4a833f64441bf9f6f1371476&start=1910#p838532

Og her en beskrivelse af hvordan de teknisk vil samle data op fra ScanMyTesla og gemme dem i TeslaLogger

https://tff-forum.de/viewtopic.php?f=58&t=24537&start=1920#p838762

Forummets indlæg er redigeret af KimT Nov 9 '19
PeterE
PeterE Nov 9 '19
Jeg er med på at det er et superfedt projekt. Punktum. 
 
Men forklar mig lige hvilket problem det læser? Har det et formål -udover at være fedt?
KimT
KimT Nov 10 '19

Du kan fint leve uden. Der er bare nogen der er lidt mere tal-nørder end andre. Nogle holder jo også regnskab med hvor meget brændstof de bruger, og hvor meget varme, vand og el

PeterE
PeterE Nov 10 '19
Citat fra KimT

Du kan fint leve uden. Der er bare nogen der er lidt mere tal-nørder end andre. Nogle holder jo også regnskab med hvor meget brændstof de bruger, og hvor meget varme, vand og el

Jeg lever fint uden en masse, er også bare et nysgerrigt teknologi menneske uden dog at holde hysterisk styr på mit forbrug :)
migselv
migselv Nov 10 '19
Efter lidt flere forsøg med Docker setup samt direkte installation på Linux fik jeg det ikke ordentlig til at virke og har nu bestilt en færdig Raspberry Pi. 
Mit problem med Docker fandt jeg ud af var netværksproblemer mellem instanserne. Sandsynlig noget med både firewall samt DNS hvilket kræver noget mere specikift setup i Docker. 

Har læst noget af tråden på TFF og så også at der blev nævt et image til VirtualBox men kunne ikke finde noget fungerende link. 

Til sidst synes jeg at have brugt nok tid på det og gik efter den memme løsning. 
moneymaker
moneymaker Nov 28 '19

Andre der ikke får data til Teslalogger i øjeblikket, jeg har ikke modtaget i 2 døgn nu!

KimT
KimT Nov 28 '19

Min modtager fint.

Har Tesla app'en adgang til din bil ? Ind i mellem skal man jo logge på den igen. Mener at have læst at de hjælper at logge ud/ind igen

moneymaker
moneymaker Nov 28 '19

Ingen problem med app`en, det køre bare; tror der et eller andet der ikke fungere i Grafana, synes den opføre sig lidt underligt, har prøvet at logge ud/ind flere gange uden det store held og kan ikke få data frem i Grafana....

KimT
KimT Nov 28 '19

Står der noget i logfilen

HemligNemlig
HemligNemlig Nov 29 '19
Ovenstående fortæller intet, du er nød til at kigge evt søge i loggen efter om noget fejler og tage den derfra. Evt poste hele loggen efter en restant her.
moneymaker
moneymaker Nov 29 '19

Kan godt se der noget gjaldt, men hvorfor får den ikke forbindelse!

""MySql.Data.MySqlClient.MySqlException (0x80004005): Unable to connect to any of the specified MySQL hosts. ---> System.AggregateException: One or more errors occurred. ---> System.Net.Sockets.SocketException: Connection refused
at System.Net.Sockets.SocketAsyncResult.CheckIfThrowDelayedException () [0x00014] in :0""

Her er hele loggen efter Reboot, hvis nogen kan tyde den.....Er delt i 2 sektioner

29.11.2019 14:19:25 : Reboot request!
29.11.2019 14:19:25 : --------------------------------------------

29.11.2019 14:19:43 : TeslaLogger Version: 1.35.4.0
29.11.2019 14:19:43 : Logfile Version: 1.0.5.0
29.11.2019 14:19:43 : SRTM Version: 0.0.3.0
29.11.2019 14:19:43 : Docker: NO!
29.11.2019 14:19:43 : Current Culture: en-US
29.11.2019 14:19:43 : Mono Runtime: 5.16.0.220 (tarball Mon Nov 26 17:53:18 UTC 2018)
29.11.2019 14:19:43 : Grafana Version: 6.3.5
29.11.2019 14:19:44 : DBConnectionstring: Server=127.0.0.1;Database=teslalogger;Uid=root;Password=teslalogger;
29.11.2019 14:19:44 : Car#:0
29.11.2019 14:19:44 : KeepOnlineMinAfterUsage: 15
29.11.2019 14:19:44 : SuspendAPIMinutes: 21
29.11.2019 14:19:44 : SleepPositions: 5000
29.11.2019 14:19:44 : UseScanMyTesla: False
29.11.2019 14:19:45 : DBCONNECTION Unable to connect to any of the specified MySQL hosts.
29.11.2019 14:19:45 : Connection refused
29.11.2019 14:19:55 : DB Version: 10.1.37-MariaDB-0+deb9u1
29.11.2019 14:19:55 : Count Pos: 5713
29.11.2019 14:19:55 : Read Geofence File: /etc/teslalogger/geofence.csv
29.11.2019 14:19:55 : chmod 666 /etc/teslalogger/geofence-private.csv
29.11.2019 14:19:55 : Read Geofence File: /etc/teslalogger/geofence-private.csv
29.11.2019 14:19:55 : Address inserted: Ladestation Bauhaus Ulm
29.11.2019 14:19:55 : Addresses inserted: 668
f86983421a43c3553a07c2be61a69f8ca1a84ebc81faa4ea217c8f00a2aXXXXX
29.11.2019 14:19:57 : display_name :Moneymaker's
29.11.2019 14:19:57 : vin :5YJ3E7EB0KF383251
29.11.2019 14:19:57 : id :5884338438346873
29.11.2019 14:19:57 : vehicle_id :384864429
29.11.2019 14:19:57 : Tasker Config:
Server Port : https://teslalogger.de
Pfad : wakeup.php
Attribute : t=d2a325aa

29.11.2019 14:20:01 : Economy from DB: -0.049 Wh/km - count: 1
29.11.2019 14:20:01 : Car: M3 - 0.153 Wh/km
29.11.2019 14:20:01 : Update skipped!
29.11.2019 14:20:01 : Start Grafana update
29.11.2019 14:20:01 : Wh/TR km: 0.153
29.11.2019 14:20:01 : execute: rm -rf /etc/teslalogger/tmp/*
29.11.2019 14:20:01 : execute: rm -rf /etc/teslalogger/tmp
29.11.2019 14:20:01 : execute: mkdir /etc/teslalogger/tmp
29.11.2019 14:20:01 : execute: mkdir /etc/teslalogger/tmp/Grafana
29.11.2019 14:20:01 : update view: trip
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/Akku Trips.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Akku Trips.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/Degradation.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Degradation.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/HVAC - ScanMyTesla.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/HVAC - ScanMyTesla.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/Ladehistorie.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Ladehistorie.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/Laden.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Laden.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/Ladestatistik.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Ladestatistik.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/SOC Entladestatistik.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/SOC Entladestatistik.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/SOC Ladestatistik.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/SOC Ladestatistik.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/Trip Monatsstatistik.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Trip Monatsstatistik.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/Trip.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Trip.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/Vampir Drain Monatsstatistik.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Vampir Drain Monatsstatistik.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/Vampir Drain.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Vampir Drain.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/Verbrauch.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Verbrauch.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/Visited.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Visited.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/Zellspannungen 01-20 - ScanMyTesla.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 01-20 - ScanMyTesla.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/Zellspannungen 21-40 - ScanMyTesla.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 21-40 - ScanMyTesla.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/Zellspannungen 41-60 - ScanMyTesla.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 41-60 - ScanMyTesla.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/Zellspannungen 61-80 - ScanMyTesla.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 61-80 - ScanMyTesla.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/Zellspannungen 81-99 - ScanMyTesla.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 81-99 - ScanMyTesla.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/git/TeslaLogger/Grafana/km Stand.json' to '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/km Stand.json'
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Akku Trips.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Degradation.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/HVAC - ScanMyTesla.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Key 'Thermal controller [kW]' not Found in Translationfile!
29.11.2019 14:20:01 : Title of /etc/teslalogger/tmp/Grafana/HVAC - ScanMyTesla.json not translated!
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Ladehistorie.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Laden.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Ladestatistik.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/SOC Entladestatistik.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Title of /etc/teslalogger/tmp/Grafana/SOC Entladestatistik.json not translated!
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/SOC Ladestatistik.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Trip Monatsstatistik.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Key 'Datum' not Found in Translationfile!
29.11.2019 14:20:01 : Key 'Fahrzeit [h]' not Found in Translationfile!
29.11.2019 14:20:01 : Key 'Strecke [km]' not Found in Translationfile!
29.11.2019 14:20:01 : Key 'Verbraucht [kWh]' not Found in Translationfile!
29.11.2019 14:20:01 : Key 'Ø Verbrauch [kWh]' not Found in Translationfile!
29.11.2019 14:20:01 : Key 'Anzahl Trips' not Found in Translationfile!
29.11.2019 14:20:01 : Title of /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Trip Monatsstatistik.json not translated!
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Trip.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Vampir Drain Monatsstatistik.json
 

Forummets indlæg er redigeret af moneymaker Nov 30 '19
moneymaker
moneymaker Nov 29 '19

29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Vampir Drain.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Verbrauch.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Visited.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 01-20 - ScanMyTesla.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Key 'Battery power [kW]' not Found in Translationfile!
29.11.2019 14:20:01 : Title of /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 01-20 - ScanMyTesla.json not translated!
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 21-40 - ScanMyTesla.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Key 'Battery power [kW]' not Found in Translationfile!
29.11.2019 14:20:01 : Title of /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 21-40 - ScanMyTesla.json not translated!
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 41-60 - ScanMyTesla.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Key 'Battery power [kW]' not Found in Translationfile!
29.11.2019 14:20:01 : Title of /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 41-60 - ScanMyTesla.json not translated!
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 61-80 - ScanMyTesla.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Key 'Battery power [kW]' not Found in Translationfile!
29.11.2019 14:20:01 : Title of /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 61-80 - ScanMyTesla.json not translated!
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 81-99 - ScanMyTesla.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Key 'Battery power [kW]' not Found in Translationfile!
29.11.2019 14:20:01 : Title of /etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 81-99 - ScanMyTesla.json not translated!
29.11.2019 14:20:01 : Update: /etc/teslalogger/tmp/Grafana/km Stand.json
29.11.2019 14:20:01 : Convert to kw
29.11.2019 14:20:01 : Convert to language: en
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Akku Trips.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/Akku Trips.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Degradation.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/Degradation.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/HVAC - ScanMyTesla.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/HVAC - ScanMyTesla.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Ladehistorie.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/Ladehistorie.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Laden.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/Laden.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Ladestatistik.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/Ladestatistik.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/SOC Entladestatistik.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/SOC Entladestatistik.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/SOC Ladestatistik.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/SOC Ladestatistik.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Trip Monatsstatistik.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/Trip Monatsstatistik.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Trip.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/Trip.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Vampir Drain Monatsstatistik.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/Vampir Drain Monatsstatistik.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Vampir Drain.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/Vampir Drain.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Verbrauch.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/Verbrauch.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Visited.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/Visited.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 01-20 - ScanMyTesla.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/Zellspannungen 01-20 - ScanMyTesla.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 21-40 - ScanMyTesla.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/Zellspannungen 21-40 - ScanMyTesla.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 41-60 - ScanMyTesla.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/Zellspannungen 41-60 - ScanMyTesla.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 61-80 - ScanMyTesla.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/Zellspannungen 61-80 - ScanMyTesla.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/Zellspannungen 81-99 - ScanMyTesla.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/Zellspannungen 81-99 - ScanMyTesla.json'
29.11.2019 14:20:01 : Copy '/etc/teslalogger/tmp/Grafana/km Stand.json' to '/var/lib/grafana/dashboards/km Stand.json'
29.11.2019 14:20:01 : execute: service grafana-server restart
29.11.2019 14:20:02 : End Grafana update
29.11.2019 14:20:02 : CombineChargingifNecessary ID: 599 / Odometer: 10740.022117257
29.11.2019 14:20:02 : CombineChargingifNecessary ID: 580 / Odometer: 10646.9429341616
29.11.2019 14:20:02 : CombineChargingifNecessary ID: 448 / Odometer: 10466.466578689
29.11.2019 14:20:02 : CombineChargingifNecessary ID: 4 / Odometer: 10308.8032685839
29.11.2019 14:20:02 : CombineChargingifNecessary ID: 3 / Odometer: 10258.7311714437
29.11.2019 14:20:02 : Trip from 11/14/2019 8:23:00 AM ideal_battery_range_km is NULL, but last valid data is too old: 11/14/2019 8:25:38 AM!
29.11.2019 14:20:02 : ScanMyTesla FastMode: False
29.11.2019 14:20:02 : MQTT : MqttClient Version: 1.3.0.0
29.11.2019 14:20:02 : GeocodeCache Items: 91
29.11.2019 14:20:02 : MQTT : No MQTTHost settings -> MQTT disabled!
29.11.2019 14:20:02 : MQTT terminated
29.11.2019 14:20:14 : Reverse geocoding by Cache
29.11.2019 14:20:16 : online
29.11.2019 14:20:42 : MySql.Data.MySqlClient.MySqlException (0x80004005): Unable to connect to any of the specified MySQL hosts. ---> System.AggregateException: One or more errors occurred. ---> System.Net.Sockets.SocketException: Connection refused
at System.Net.Sockets.SocketAsyncResult.CheckIfThrowDelayedException () [0x00014] in :0
at System.Net.Sockets.Socket.EndConnect (System.IAsyncResult asyncResult) [0x0002c] in :0
at System.Net.Sockets.TcpClient.EndConnect (System.IAsyncResult asyncResult) [0x0000c] in :0
at System.Threading.Tasks.TaskFactory`1[TResult].FromAsyncCoreLogic (System.IAsyncResult iar, System.Func`2[T,TResult] endFunction, System.Action`1[T] endAction, System.Threading.Tasks.Task`1[TResult] promise, System.Boolean requiresSynchronization) [0x00019] in :0
--- End of inner exception stack trace ---
at System.Threading.Tasks.Task.ThrowIfExceptional (System.Boolean includeTaskCanceledExceptions) [0x00011] in :0
at System.Threading.Tasks.Task.Wait (System.Int32 millisecondsTimeout, System.Threading.Cancellation
at System.Threading.Tasks.Task.Wait (System.Int32 millisecondsTimeout) [0x00000] in :0
at MySql.Data.Common.StreamCreator.GetTcpStream (MySql.Data.MySqlClient.MySqlConnectionStringBuilder settings) [0x0001f] in :0
at MySql.Data.Common.StreamCreator.GetStream (MySql.Data.MySqlClient.MySqlConnectionStringBuilder settings) [0x00021] in :0
at MySql.Data.MySqlClient.NativeDriver.Open () [0x00007] in :0
---> (Inner Exception #0) System.Net.Sockets.SocketException (0x80004005): Connection refused
at System.Net.Sockets.SocketAsyncResult.CheckIfThrowDelayedException () [0x00014] in :0
at System.Net.Sockets.Socket.EndConnect (System.IAsyncResult asyncResult) [0x0002c] in :0
at System.Net.Sockets.TcpClient.EndConnect (System.IAsyncResult asyncResult) [0x0000c] in :0
at System.Threading.Tasks.TaskFactory`1[TResult].FromAsyncCoreLogic (System.IAsyncResult iar, System.Func`2[T,TResult] endFunction, System.Action`1[T] endAction, System.Threading.Tasks.Task`1[TResult] promise, System.Boolean requiresSynchronization) [0x00019] in :0 <---

at MySql.Data.MySqlClient.NativeDriver.Open () [0x00041] in :0
at MySql.Data.MySqlClient.Driver.Open () [0x0000e] in :0
at MySql.Data.MySqlClient.Driver.Create (MySql.Data.MySqlClient.MySqlConnectionStringBuilder settings) [0x0004e] in :0
at MySql.Data.MySqlClient.MySqlPool.CreateNewPooledConnection () [0x00006] in :0
at MySql.Data.MySqlClient.MySqlPool.GetPooledConnection () [0x0008a] in :0
at MySql.Data.MySqlClient.MySqlPool.TryToGetDriver () [0x0003f] in :0
at MySql.Data.MySqlClient.MySqlPool.GetConnection () [0x0001c] in :0
at MySql.Data.MySqlClient.MySqlConnection.Open () [0x0016d] in :0
at TeslaLogger.DBHelper.ExecuteSQLQuery (System.String sql) [0x0003b] in <0d10a2eeb3cd405e8133788ba4a577d0>:0
at TeslaLogger.DBHelper.UpdateElevationForAllPoints () [0x00006] in <0d10a2eeb3cd405e8133788ba4a577d0>:0
29.11.2019 14:22:36 : HTTP Timeout

Forummets indlæg er redigeret af moneymaker Nov 30 '19
moneymaker
moneymaker Nov 29 '19

Fortsættelse uden bilen går i sleep, (bilen er naturligvis parkeret og stoppet helt)

29.11.2019 14:22:36 : HTTP Timeout
29.11.2019 14:27:51 : HTTP Timeout
29.11.2019 14:35:55 : STOP communication with Tesla Server to enter sleep Mode! https://teslalogger.de/faq-1.php
29.11.2019 14:35:55 : Waiting for car to go to sleep 0
29.11.2019 14:36:55 : Waiting for car to go to sleep 1
29.11.2019 14:37:55 : Waiting for car to go to sleep 2
29.11.2019 14:38:56 : Waiting for car to go to sleep 3
29.11.2019 14:39:56 : Waiting for car to go to sleep 4
29.11.2019 14:40:56 : Waiting for car to go to sleep 5
29.11.2019 14:41:56 : Waiting for car to go to sleep 6
29.11.2019 14:42:56 : Waiting for car to go to sleep 7
29.11.2019 14:43:57 : Waiting for car to go to sleep 8
29.11.2019 14:44:57 : Waiting for car to go to sleep 9
29.11.2019 14:45:57 : Waiting for car to go to sleep 10
29.11.2019 14:46:57 : Waiting for car to go to sleep 11
29.11.2019 14:47:57 : Waiting for car to go to sleep 12
29.11.2019 14:48:58 : Waiting for car to go to sleep 13
29.11.2019 14:49:58 : Waiting for car to go to sleep 14
29.11.2019 14:50:58 : Waiting for car to go to sleep 15
29.11.2019 14:51:58 : Waiting for car to go to sleep 16
29.11.2019 14:52:58 : Waiting for car to go to sleep 17
29.11.2019 14:53:59 : Waiting for car to go to sleep 18
29.11.2019 14:54:59 : Waiting for car to go to sleep 19
29.11.2019 14:55:59 : Waiting for car to go to sleep 20
29.11.2019 14:56:59 : Restart communication with Tesla Server!
29.11.2019 14:56:59 : ScanMyTesla FastMode: False
29.11.2019 14:57:04 : Reverse geocoding by Cache
29.11.2019 14:57:06 : online

moneymaker
moneymaker Nov 29 '19

Stadig uden at gå i sleep...

29.11.2019 14:57:06 : online
29.11.2019 15:12:43 : STOP communication with Tesla Server to enter sleep Mode! https://teslalogger.de/faq-1.php
29.11.2019 15:12:44 : Waiting for car to go to sleep 0
29.11.2019 15:13:44 : Waiting for car to go to sleep 1
29.11.2019 15:14:44 : Waiting for car to go to sleep 2
29.11.2019 15:15:44 : Waiting for car to go to sleep 3
29.11.2019 15:16:44 : Waiting for car to go to sleep 4
29.11.2019 15:17:45 : Waiting for car to go to sleep 5
29.11.2019 15:18:45 : Waiting for car to go to sleep 6
29.11.2019 15:19:45 : Waiting for car to go to sleep 7
29.11.2019 15:20:45 : Waiting for car to go to sleep 8
29.11.2019 15:21:45 : Waiting for car to go to sleep 9
29.11.2019 15:22:46 : Waiting for car to go to sleep 10
29.11.2019 15:23:46 : Waiting for car to go to sleep 11
29.11.2019 15:24:46 : Waiting for car to go to sleep 12
29.11.2019 15:25:46 : Waiting for car to go to sleep 13
29.11.2019 15:26:46 : Waiting for car to go to sleep 14
29.11.2019 15:27:46 : Waiting for car to go to sleep 15
29.11.2019 15:28:47 : Waiting for car to go to sleep 16
29.11.2019 15:29:47 : Waiting for car to go to sleep 17
29.11.2019 15:30:47 : Waiting for car to go to sleep 18
29.11.2019 15:31:47 : Waiting for car to go to sleep 19
29.11.2019 15:32:47 : Waiting for car to go to sleep 20
29.11.2019 15:33:48 : Restart communication with Tesla Server!
29.11.2019 15:33:48 : ScanMyTesla FastMode: False
29.11.2019 15:33:53 : Reverse geocoding by Cache
29.11.2019 15:33:55 : online

 

moneymaker
moneymaker Nov 29 '19

Efter en tvungen restart gik den endelig død..

29.11.2019 15:46:22 : online
29.11.2019 15:54:15 : HTTP Timeout
29.11.2019 15:54:18 : HTTP Timeout
29.11.2019 16:02:27 : STOP communication with Tesla Server to enter sleep Mode! https://teslalogger.de/faq-1.php
29.11.2019 16:02:27 : Waiting for car to go to sleep 0
29.11.2019 16:03:28 : Waiting for car to go to sleep 1
29.11.2019 16:04:28 : Waiting for car to go to sleep 2
29.11.2019 16:05:28 : Waiting for car to go to sleep 3
29.11.2019 16:06:28 : Waiting for car to go to sleep 4
29.11.2019 16:07:28 : Waiting for car to go to sleep 5
29.11.2019 16:08:29 : Waiting for car to go to sleep 6
29.11.2019 16:09:29 : Waiting for car to go to sleep 7
29.11.2019 16:10:29 : Waiting for car to go to sleep 8
29.11.2019 16:11:29 : Waiting for car to go to sleep 9
29.11.2019 16:12:30 : Waiting for car to go to sleep 10
29.11.2019 16:13:30 : Waiting for car to go to sleep 11
29.11.2019 16:14:30 : Waiting for car to go to sleep 12
29.11.2019 16:15:30 : Waiting for car to go to sleep 13
29.11.2019 16:16:30 : Waiting for car to go to sleep 14
29.11.2019 16:17:30 : Waiting for car to go to sleep 15
29.11.2019 16:18:31 : Waiting for car to go to sleep 16
29.11.2019 16:19:31 : Waiting for car to go to sleep 17
29.11.2019 16:20:31 : Waiting for car to go to sleep 18
29.11.2019 16:21:31 : Waiting for car to go to sleep 19
29.11.2019 16:22:31 : Waiting for car to go to sleep 20
29.11.2019 16:23:32 : Restart communication with Tesla Server!
29.11.2019 16:23:32 : ScanMyTesla FastMode: False
29.11.2019 16:23:37 : Reverse geocoding by Cache
29.11.2019 16:23:38 : asleep
29.11.2019 16:23:43 : Reverse geocoding by Cache
29.11.2019 16:23:43 : state: asleep

Sider: 1 2 »