Loading...
dk

Gruppe overskrift

REDUCERET LADEEFFEKT/-HASTIGHED

REDUCERET LADEEFFEKT/-HASTIGHED

N.B. Kun for ejere af Model S/X, som gentagne gange har konstateret et tydeligt fald i ladeeffekt/ladehastighed på SuC.

 

Ejere af biler med batteripakkerne 70 kWh og 85 kWh skulle alle være ramt af Teslas sw.opdateringer siden forsommeren 2019. (For øvrige modeller kun en lille andel).

Denne opdatering (ver. 2019.20.1) og efterfølgende har begrænset ladeeffekten og dermed yderligere forlænget ladetiden (0-80%) med ca. 12 minutter – hvilket for nogle er en uacceptabel forringelse af bilens egenskaber, og i strid med det som køberne blev stillet i udsigt, da de købte bilen. (De fleste ser nu en ladetid på godt 60 minutter, hvor Tesla ved salget oplyste 40 minutter (0-80%)). Kurven (for 85(D) kan ses i stort format under FOTOS.

 

Tesla vil ikke anerkende dette som en fejl, da de hævder, at batterierne er slidt pga. brug, og 8-årsgarantien derfor ikke dækker (hverken undersøgelse, reparation eller udskiftning). Alt tyder derfor på at batterierne bliver slidt/nedbrudt langt hurtigere end forventet. Det prøver de så at kompensere for med en softwareneddrosling af ydelserne til stor gene for kunderne (ladetidsforlængelse og/eller rækkeviddebegrænsning samt værdiforringelse af bilerne). Tesla har i nu snart 1 år vidst dette uden at orientere og spørge kunderne, som uden at kende følgerne har været tvunget til at installere opdateringerne for ikke at miste garantien.

Det kan vist ikke være lovligt!

 

For at samle relevante erfaringer og kræfter har jeg på opfordring derfor startet dette gruppeemne.

Jeg beder alle de nævnte ejere, som er interesseret i at deltage/bidrage i/til et overblik over omfanget og en evt. samlet henvendelse til Tesla, om at tilmelde sig gruppen – gerne med data og kommentarer.

Oplys venligst hvilken MODEL OG ÅRGANG du kører.

SEND VENLIGST PM MED DIN E-MAILADRESSE og TELEFONNUMMER til Steen ("Ledsager"), som nu står for medlemslisten.

 

Med venlig hilsen

Hilbert

  • oprettet den
  • kort info

Gruppe Brugere

Seneste aktivitet